MedWatch

Lilly skyder med spredehagl i kampen mod Alzheimers

Amerikanske Eli Lilly er parate til at kigge på en række medicinske muligheder i kampen mod den besværlige og gådefulde neurologiske sygdom, Alzheimers, siger en vicepræsident for koncernen.

Foto: Eli lilly/PR

Alzheimers sygdom hører til de mest besværlige sygdomme at behandle overhovedet. Og selvom flere store medicinalselskaber bruger store ressourcer på at udvikle lægemidler mod sygdommen, lader afgørende fremskridt stadig vente på sig.

Det fik i løbet af denne uge den franske lægemiddelgigant, Sanofi, til at kaste håndklædet i ringen og i store træk melde sig ud af kampen mod den gådefulde hjernelidelse.

De videnskabelige fremskridt på området er simpelthen ikke store nok til, at det kan betale sig, sagde selskabets CEO, Chris Viehbacher, ved den lejlighed.

Sanofi giver fortabt på Alzheimers-området 

Men nu melder en anden stor medicinalkoncern – amerikanske Eli Lilly – at de vil fortsætte og endda udvide kampen mod sygdommen.

Alternative behandlingsmuligheder

Den amerikanske virksomhed, der ellers har oplevet store skuffelser på Alzheimer-området med den fejlslagne lægemiddelkandidat solanezumab, vil fremover kigge på alternative behandlingsmuligheder mod sygdommen, forklarer Dan Skovronsky, som er VP for tailored therapeutics i koncernen, til den amerikanske avis Wall Street Journal.

”Den mest betydelige effekt på Alzheimers kan måske involvere at målrette behandlingen mod flere forskellige områder og bruge en kombination af lægemidler,” siger han til avisen.

Hidtil har Eli Lilly primært satset på lægemidler, der går efter den såkaldte amyloide plak, der menes at spille en stor rolle i udviklingen af sygdommen – en tilgang som solanezumab også var baseret på.

Men fremover vil man også forfølge en anden strategi, som går på at ramme et protein kaldet tau, som har en stor indvirkning på nervecellerne i hjernen.

Find artklen fra Wall Street Journal her. (log-in påkrævet)

Mere fra MedWatch

Sanofi vil kun købe Horizon kontant

Både Amgen, Johnson & Johnson og Sanofi bejler til et opkøb af amerikanske Horizon Therapeutics, der markedsfører øjenmidlet Tepezza, som er udviklet af Genmab.

MT Højgaard skal bygge for Novo Nordisk i Bagsværd

Byggekoncernen MT Højgaard får del i en milliardaftale med Novo Nordisk, der har planer om at udvide produktionsfaciliteterne i Bagsværd for milliarder. Højgaards del af byggesummen løber op i ca. 600 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier