MedWatch

Novartis øger Alzheimers-indsats

Den schweiziske medicinalgigant Novartis halser efter to andre kæmper i kapløbet om det trecifrede milliardmarked for Alzheimers-behandling. Nu øger man indsatsen.

Foto: Novartis AG

Novartis har fokus på Alzheimers-området. Det berettede selskabets direktør for lægemiddeludvikling, Tim Wright, ifølge Bloomberg på en telefonkonference for nylig.

Dermed kaster selskabet sig ind i et kapløb, hvor man ifølge Bloomberg halser efter Merck & Co. og Roche, der i øjeblikket er i gang med at teste deres lægemiddelkandidater i patienter.

På telefonkonferencen kunne Tim Wright desuden berette, at man også undersøgte mulighederne for at indgå licenssamarbejder, og at Novartis' udvikling på området hen over de seneste par år ikke er gået så hurtigt som håbet.

Deutche Bank vurderede sidste år Alzheimers-markedet til 116 mia. kr.

Læs hele historien fra Bloomberg her.

Mere fra MedWatch

Antibiotikaalliance får yderligere milliarder til at bekæmpe resistens

Den internationale antibiotikaalliance Carb-X har fået tilsagn om yderligere 370 mio. dollar til at accelerere udviklingen af ny antibiotika og håndtere den stigende resistens over for lægemidler. Milliardindsprøjtningen vækker begejstring hos danske aktører, for som det er nu, fungerer markedet for antibiotika ikke, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier