MedWatch

Særstatus kan hjælpe Novartis mod patentudløb

En række produkter fra Novartis står til at miste patent, men muligheden for fremskyndet godkendelse af et kræftlægemiddel i USA kan muligvis give selskabet en økonomisk livline, skriver Bloomberg.

Foto: Novartis

En række af Novartis’ vigtigste produkter står over for patentudløb, men nu kan selskabets indtjening se frem til en hjælpende hånd fra et amerikansk program lavet til at fremskynde adgangen til lægemidler mod livstruende sygdomme for patienter med få eksisterende behandlingsmuligheder.

Novartis, som er Europas største medicinalvirksomhed, planlægger at ansøge om godkendelse af et nyt lægemiddel mod lungekræft allerede næste år, efter midlet opnåede ”breakthrough”-status fra de amerikanske medicinmyndigheder, FDA.

Læs også: Novartis’ kræftmedicin opnår ’breakthrough’-status i USA

”Breakthrough”-programmet er oprettet for at imødekomme krav fra læger og patienter om hurtigere adgang til eksperimentelle lægemidler.

Et tidligere indtog på det 5,8 mia. dollar store marked for lungekræft kan hjælpe schweiziske Novartis med at udfylde et voksende hul i virksomhedens indtjening, skabt af generisk konkurrence for de storsælgende produkter Diovan mod forhøjet blodtryk og Gleevec mod kræft.

De to produkter genererede samlet 9,1 mia. dollar sidste år. Men Diovan mistede de første patenter sidste år, og Gleevec kan se frem til kopikonkurrence fra 2015.

Læs hele historien fra Bloomberg her.

 Kæmpe rygstød til lægemiddel-kandidat fra Genmab

 Første biotekvirksomhed opnår breakthrough-status

 Kræftmiddel opnår Breakthrough-status 

Mere fra MedWatch

Sanofi vil kun købe Horizon kontant

Både Amgen, Johnson & Johnson og Sanofi bejler til et opkøb af amerikanske Horizon Therapeutics, der markedsfører øjenmidlet Tepezza, som er udviklet af Genmab.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier