MedWatch

Medicinkæmper er blevet uundværlige

Milliardkoncerner som Novo Nordisk og Lundbeck har ekstremt stor indflydelse på økonomien, erhvervslivet og forskningen. Klart mest til dansk fordel, siger eksperter.

Foto: Novo Nordisk

Det er i praksis umuligt at finde en fagperson med forstand på diabetes og fedme, der ikke på en eller anden måde er fedtet ind i Novo Nordisk. Man skal også lægge sig i selen for at finde en ekspert i sindslidelser, der ikke på en eller anden måde er eller har været i stald hos Lundbeck. Det er et udtryk for, at de to selskaber på godt og ondt har enorm indflydelse på, hvad der sker i sundhedsbranchen i Danmark.

"Det ville være en katastrofe både økonomisk og for hele forskningen, hvis de to selskaber pludselig forsvandt, for så ville en meget stor del af den kritiske masse forsvinde," opsummerer Finn Valentin, professor ved handelshøjskolen Copenhagen Business School og leder af CBS' biotekcenter.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Eli Lilly får forlomme til fedmehåb hos FDA

Med en fast track status får medicinalselskabet Eli Lilly sænket behandlingstiden for sin registreringsansøgning hos FDA af lægemiddelhåbet Tirzepatid til omtrent seks måneder fra de normale ca. 10 måneder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier