MedWatch

FDA godkender Lundbeck-partners depressionsmedicin

FDA har godkendt et nyt lægemiddel til behandling af depression, som er udviklet af en af Lundbecks amerikanske samarbejdspartner.

Foto: Colourbox

De amerikanske medicinmyndigheder FDA har netop godkendt lægemidlet Fetzima fra selskabet Forest Laboratories og dennes franske partner Pierre Fabre Laboratories. Det oplyser den amerikanske virksomhed i en pressemeddelelse.

Lægemidlet er blevet godkendt til behandling af depressionslidelsen major depression disorder (MDD).

Forest har også et samarbejde med danske Lundbeck på dette sygdomsområde, hvor man markedsfører det patentudløbne lægemiddel Lexapro, der bl.a. er godkendt til den samme indikation, som det seneste produkt fra den amerikanske virksomhed.

Men Forest mener, at der er et helt klart behov for det nye produkt på markedet.

”Da folk reagerer forskelligt på forskellige lægemidler, satser Forest Laboratories på at levere en række behandlingsmuligheder til voksne, der lider af MDD, som en del af vores voksende portefølje rettet mod området for mental sundhed,” siger Howard Solomon, som er adm. direktør i selskabet.

Man forventer, at Fetzima vil være i handelen i USA i løbet af årets fjerde kvartal.

Hjernesygdomme kan slå bunden ud af statskasser 

Lundbeck i indisk modvind 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 21

Et udbrud af abekopper giver travlhed hos Bavarian Nordic, der har opjusteret forventningerne til året efter stort salg. Og så har to markante danskere forladt deres stillinger hos Pfizer og Ascendis. Gik du glip af noget?

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier