MedWatch

FDA godkender Lundbeck-partners depressionsmedicin

FDA har godkendt et nyt lægemiddel til behandling af depression, som er udviklet af en af Lundbecks amerikanske samarbejdspartner.

Foto: Colourbox

De amerikanske medicinmyndigheder FDA har netop godkendt lægemidlet Fetzima fra selskabet Forest Laboratories og dennes franske partner Pierre Fabre Laboratories. Det oplyser den amerikanske virksomhed i en pressemeddelelse.

Lægemidlet er blevet godkendt til behandling af depressionslidelsen major depression disorder (MDD).

Forest har også et samarbejde med danske Lundbeck på dette sygdomsområde, hvor man markedsfører det patentudløbne lægemiddel Lexapro, der bl.a. er godkendt til den samme indikation, som det seneste produkt fra den amerikanske virksomhed.

Men Forest mener, at der er et helt klart behov for det nye produkt på markedet.

”Da folk reagerer forskelligt på forskellige lægemidler, satser Forest Laboratories på at levere en række behandlingsmuligheder til voksne, der lider af MDD, som en del af vores voksende portefølje rettet mod området for mental sundhed,” siger Howard Solomon, som er adm. direktør i selskabet.

Man forventer, at Fetzima vil være i handelen i USA i løbet af årets fjerde kvartal.

Hjernesygdomme kan slå bunden ud af statskasser 

Lundbeck i indisk modvind 

Mere fra MedWatch

Sanofi vil kun købe Horizon kontant

Både Amgen, Johnson & Johnson og Sanofi bejler til et opkøb af amerikanske Horizon Therapeutics, der markedsfører øjenmidlet Tepezza, som er udviklet af Genmab.

MT Højgaard skal bygge for Novo Nordisk i Bagsværd

Byggekoncernen MT Højgaard får del i en milliardaftale med Novo Nordisk, der har planer om at udvide produktionsfaciliteterne i Bagsværd for milliarder. Højgaards del af byggesummen løber op i ca. 600 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier