MedWatch

Lundbeck hæver forventningerne - og varsler fyringer

Lundbeck løfter forventningerne til 2014 og varsler samtidig op mod 200 fyringer. Det fremgår af en fondsbørsmeddelelse, hvor medicinalkoncernen annoncerer omstruktureringstiltag for at forbedre lønsomheden, styrke gennemførelsen af produktlanceringer og understøtte innovation. (opdateret kl. 11:23)

Foto: Lundbeck / PR

Lundbeck venter nu en omsætning på 14,8 til 15,2 mia. kr. mod tidligere 14,6 til 15,0 mia. kr. Forventningerne til driftsresultatet, EBIT, er uændret 1,3 til 1,7 mia kr medregnet en hensættelse på 200 mio. kr. til gennemførelse af omstruktureringen.

Fraregnet en EU-konkurrencebøde på 700 mio. kr. og hensættelsen på 200 mio. kr. venter Lundbeck nu et EBIT-resultat på 2,2 til 2,6 mia. kr. mod tidligere 2,0 til 2,4 mia. kr.

Lundbeck lancerede den 20. juni 2013 Fit for the Future-spareprogrammet, der har til formål at reducere kompleksitet, forøge organisationens effektivitet og frigøre ressourcer for at sikre en vellykket overgang til et nyt og bæredygtigt Lundbeck. Programmet ventes i alt at give årlige besparelser på over 500 mio. kr. allerede fra 2016.

Læs også: Lundbeck vil skære omtrent 100 danske stillinger

Læs også: Her er lægemidlerne, der brillerer for Lundbeck

Kræver fyringer

Lundbeck forventer at omstrukturere sine administrative serviceydelser i Europa og som følge heraf etablere et business-service center i Polen. Den foreslåede omstrukturering af administrative serviceydelser vil formentlig få indvirkning på omkring 180-200 stillinger i perioden 2014-2015.

“Lundbeck har fortsat fuldt fokus på sin langsigtede strategi, og gennem de seneste år har vi taget væsentlige skridt til at forbedre effektiviteten i vores organisation og vores evne til at opnå gode resultater i et omskiftende miljø”, udtaler Lundbecks koncernøkonomidirektør Anders Götzsche i fondsbørsmeddelelsen. Han tilføjer:

“Vi er fuldkommen klar over, at disse tiltag vil berøre mange af vores medarbejdere, og vi vil gøre vores bedste for at mindske de eventuelle negative konsekvenser, som tiltagene måtte medføre," udtaler han.

Fit for the Future-programmet ventes at køre i perioden 2013-2015.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier