MedWatch

Novartis indgår aftale med Regenerex

Novartis har indgået et licens- og forskningssamarbejde med det amerikanske biotekselskab Regenerex, som giver schweizerne adgang til en teknologiplatform til udvikling af celle-terapier, der ifølge selskabet selv har potentiale til at "transformere den medicinske verden".

Medicinalkoncernen Novartis har netop underskrevet en licens- og forskningsaftale med amerikanske Regenerex, angående biotekselskabets Facilitating Cell Therapy (FCRx) platform. Det oplyser det schweiziske selskab i en pressemeddelelse.

Den specielle stamcelle-baserede teknologiplatform er allerede blevet testet i forbindelse med nyretransplantationer, hvor den har vist sig at føre til stabil immunologisk tolerance, hedder det i meddelelsen.

Herudover har platformen et behandlingsmæssigt potentiale i forhold til en række genetiske lidelser, såsom arvelige stofskifte- og hæmoglobinsygdomme.

Kan revolutionere medicin

Og Novartis er da generelt også fuld af forhåbning over for mulighederne i det nye samarbejde, ligesom man ikke sætter sit eget lys under en skæppe.

”Imens området for biomedicin står over for en ny transformation, er vi begejstrede for at kunne offentliggøre denne aftale, som støtter Novartis’ førende position inden for celleterapi,” udtaler Timothy Wright, som er global udviklingsdirektør i Novartis således i pressemeddelelsen, og tilføjer:

”For tredive år siden udviklede Novartis ciclosporin, som ændrede paradigmet for transplantationsbehandling og gjorde det muligt at redde adskillige liv. Nu giver dette samarbejde, samt vores interne celleterapi-aktiver, os muligheden for at transformere den medicinske verden endnu engang gennem innovation.”

Ingen økonomiske detaljer

Udover FCRx-platformen, som man nu kommer til at råde over, har Novartis selv udviklet to nyskabende celleterapi-platforme rettet mod blodkræftsygdomme, oplyser selskabet. Begge disse teknologiplatforme, som går under navnene HSC835 og CTL019, er pt. i fase 2 af klinisk udvikling.

Den schweiziske storkoncern melder ikke noget om de økonomiske detaljer eller fordelingen af rettigheder i den nye samarbejdsaftale.

 Hjertemedicin fra Novartis brillerer i senfasen 

 Briterne afviser kræftlægemiddel 

 Endnu et Novartis-middel opnår Breakthrough-status 

 Novartis klar til gigantiske opkøb 

Mere fra MedWatch

Genmab-partner trækker sig fra samarbejde

Abbvie ønsker ikke længere at udvikle en fælles kræftkandidat med Genmab, men biotekselskabet skal stadig betale royalites af et eventuelt fremtidigt salg ved kommercialisering.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier