Novartis klar til gigantiske opkøb

Novartis er klar til at lægge mere end 50 mia. kroner, hvis den helt rigtige opkøbsmulighed opstår, afslører selskabets nye bestyrelsesformand. Det tidligere mål, Onyx, ser dog ikke ud til at være på menuen længere.
Joerg Reinhardt, bestyrelsesformand i Novartis. | Foto: Novartis/ PR
Joerg Reinhardt, bestyrelsesformand i Novartis. | Foto: Novartis/ PR

Novartis’ bestyrelsesformand Joerg Reinhardt, som i denne måned har overtaget styringen i selskabet fra den erfarne Daniel Vasella, mener, der er behov for nye opkøb i virksomheden - og han er klar til at lægge et større milliardbeløb på bordet, hvis det rigtige tilbud viser sig. Det skriver Bloomberg, som har talt med formanden.

”I næste uge vil vi begynde at kigge på vores portefølje baseret på strategiske perspektiver fremover,” siger Joerg Reinhardt til nyhedsmediet. Han afslører, at tilkøbshandler er en attraktiv mulighed for Novartis og siger, ”jeg mener ikke, at et opkøb til 10 mia. dollar (56 mia. kroner, red.) er uden for vores rækkevidde."

Til gengæld har det schweiziske selskab trukket følehornene til sig i forhold til et opkøb af amerikanske Onyx Pharmaceuticals, da prisen er for høj, siger en anonym kilde til Bloomberg.

I løbet af sommeren har det været rygtet, at Onyx har afvist et officielt bud fra landsmændene Amgen, og siden har både AstraZeneca, Pfizer og altså Novartis også vist interesse i at overtage virksomheden.

Hverken Onyx eller Novartis har ønsket at kommentere på rygterne.

 Beskyldninger om insiderhandel før afvist opkøbstilbud

 Amerikansk biotekselskab inviterer til budkrig

 Novartis-formands afsked kan åbne for Roche-salg

 Medicinalkæmpe skal have ny formand 

Læs hele historien fra Bloomberg her.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også