MedWatch

Hjertemedicin fra Novartis brillerer i senfasen

Et lægemiddel fra Novartis til behandling af hjertefejl har leveret glimrende fase 3-resultater. En brancheanalytiker spår blockbuster-status for medicinen, som kan stå over for snarlig godkendelse i en række lande, herunder Europa og USA.

Foto: Novartis AG

Schweiziske Novartis’ lovende hjertemedicin, serelaxin, har leveret nye positive resultater i et klinisk fase 3-studie. Det skriver Reuters.

Sidste november viste et andet fase 3-studie med medicinen, at det nedsatte dødeligheden blandt hjertepatienter med 37 pct. i forhold til et placebomiddel, og de seneste resultater bakker op om de resultater og kaster nyt lys over produktets anvendelsesmuligheder.

Det nye studie, som mandag blev offentliggjort ved en stor hjertekonference i Amsterdam, viste således, at serelaxin havde en mærkbar effekt i patienter af alle aldre, også selvom de led af andre sundhedsproblemer, såsom nedsat nyrefunktion eller en uregelmæssig hjerterytme, skriver erhvervsmediet.

Ifølge Reuters har analytikere fra Jefferies estimeret lægemidlet til at nå et årligt topsalg på hele 1,5 mia. dollar. Og Serelaxin bliver netop nu evalueret af medicinmyndigheder verden over, heriblandt i Europa og USA, hvor lægemidlet oven i købet er blevet tildelt såkaldt breakthrough-status.

Læs hele historien fra Reuters her.

 Fulgte du med i medicinalverdenen i august?  

 Briterne afviser kræftlægemiddel 

 Endnu et Novartis-middel opnår Breakthrough-status 

Mere fra MedWatch

Genmab-partner trækker sig fra samarbejde

Abbvie ønsker ikke længere at udvikle en fælles kræftkandidat med Genmab, men biotekselskabet skal stadig betale royalites af et eventuelt fremtidigt salg ved kommercialisering.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier