MedWatch

Endnu et Novartis-middel opnår Breakthrough-status

Et lægemiddel fra schweiziske Novartis til behandling af en sjælden muskelsygdom er blevet tildelt Breakthrough-status af FDA. Det er det tredje produkt, der opnår den specielle status – det højeste antal for et enkelt selskab.

Novartis er det selskab i medicinalindustrien, som har flest lægemiddelkandidater i pipelinen med den eftertragtede Breakthrough-status fra de amerikanske medicinmyndigheder, FDA. Det skriver FierceBiotech, efter det schweiziske selskab har annonceret, at endnu et lægemiddel har opnået den særlige status.

Det drejer sig om kandidaten BYM338 (bimagrumab), et antistof udviklet i samarbejde med biotekselskabet MorphoSys til behandling af en sjælden muskelsygdom. Tidligere har Novartis også opnået breakthrough-status for kræftmedicinen LDK378 og hjertemedicinen seralaxin.

Novartis topper

Dermed er Novartis det selskab med flest forskellige lægemidler med den eftertragtede status, som kan skære flere år af udviklings- og godkendelsestiden for produkter.

Virksomheden Pharmacyclics har ligeledes fået tildelt breakthrough-status tre gange, men alle for det samme lægemiddel, ibrutinib, blot mod forskellige indikationer. Samtidig har J&J fire tildelinger, to til kræftlægemidlet daratumumab, som udvikles i samarbejde med danske Genmab, og to gennem deres samarbejde med netop Pharmacyclics, oplyser hjemmesiden.

Læs hele historien fra FierceBiotech her.

 Novartis-medicin får superstatus af FDA

 Særstatus kan hjælpe Novartis mod patentudløb

 Første biotekvirksomhed opnår breakthrough-status

 Kræftmiddel opnår Breakthrough-status 

Mere fra MedWatch

Eli Lilly får forlomme til fedmehåb hos FDA

Med en fast track status får medicinalselskabet Eli Lilly sænket behandlingstiden for sin registreringsansøgning hos FDA af lægemiddelhåbet Tirzepatid til omtrent seks måneder fra de normale ca. 10 måneder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier