MedWatch

Seruminstitut gransker ny "terror-vaccine"

I de kommende måneder vurderer Statens Seruminstitut, om der er behov for at købe et lager af Bavarian Nordics koppevaccine Imvanex - til det danske terrorberedskab.

Foto: PR Bavarian

I løbet af efteråret vil Bavarian Nordic få mere klarhed over, hvorvidt selskabets koppevaccine bliver en del af det danske terror-beredskab. Sådan lyder meldingen fra Statens Seruminstitut (SSI).

I kølvandet på, at de europæiske lægemiddelmyndigheders rådgivende komité CHMP gav en positiv anbefaling af midlet Imvanex, var Bavarian Nordics adm. direktør Anders Hedegaard ude med en klar opfordring til, at der ikke længere var noget argument for, at den danske stat ikke skulle købe selskabets koppevaccine.

Læs mere: Direktør: Nu må danskerne have ny koppevaccine

Det førte til en ordveksling her på MedWatch mellem direktøren og Statens Seruminstituts øverste chef Nils C. Strandberg Pedersen, da sidstnævnte ikke umiddelbart så på sagen på samme måde:

”Vi har i Danmark ligget fuldstændig på linje med langt de fleste andre lande, hvad beredskabet over for koppevirus angår. Der er meget få lande, der har tegnet store kontrakter på den her vaccine, ud over USA. Vi vil selvfølgelig vurdere vaccinen løbende, når der kommer resultater fra de kliniske afprøvninger,”

Læs mere:  Seruminstitut tøvende over for Bavarian-vaccine

Behov og omfang

Sundhedsministeriet ville ikke på daværende tidspunkt forholde sig til et eventuelt indkøb af den nye vaccine, da den ikke var godkendt. Men ministeren ville overveje spørgsmålet, hvis Sundhedsstyrelsen og SSI måtte komme med en indstilling om, at vaccinen indkøbes til beredskabsformål.

Den 7. august godkendte de europæiske lægemiddelmyndigheder så endeligt Bavarians vaccine, og nu vil Statens Seruminstitut overveje det danske behov for vaccinen.

”Center for Biosikring og Beredskab vil i løbet af efteråret vurdere behov og omfang af vaccineberedskabet over for kopper, i relation til det biologiske trusselsbillede. Baseret på denne vurdering vil der ske en indstilling til Sundhedsministeriet om det fremtidige beredskab,” skriver SSI's adm. direktør Nils C. Strandberg Pedersen til MedWatch.

 Ny dansk vaccine i terror-beredskabet?

 Bavarians koppevaccine klar til Europa

 Seruminstitut vil granske nye data om koppevaccine

Mere fra MedWatch

Eli Lilly får forlomme til fedmehåb hos FDA

Med en fast track status får medicinalselskabet Eli Lilly sænket behandlingstiden for sin registreringsansøgning hos FDA af lægemiddelhåbet Tirzepatid til omtrent seks måneder fra de normale ca. 10 måneder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier