MedWatch

Seruminstitut tøvende over for Bavarian-vaccine

Ifølge Statens Seruminstituts chef er økonomiske interesser på området ikke årsagen til, at man i Danmark har undladt at købe Bavarians koppevaccine. Manglende godkendelse og dokumentation af effekt er blandt årsagerne.

Foto: Colourbox

Det er ikke økonomiske årsager, men derimod bl.a. manglende dokumentation af effekten, der er årsagen til, at en gammel koppevaccine er blevet foretrukket af de danske myndigheder frem for Bavarian Nordics nye koppevaccine Imvanex.

”Jeg vil gerne understrege, at det ikke forholder sig sådan, at seruminstituttet stadig producerer koppevacciner, eller at vi har en forretning ud af en sådan produktion. Vi har et beredskabslager liggende, til beskyttelse af den danske befolkning. Der er således tale om et lager, som ligger klar, og som er betalt,” forklarer Statens Seruminstituts øverste chef Nils C. Strandberg Pedersen, med henvisning til Bavarian Nordics adm. direktør Anders Hedegaards kommentarer til den manglende danske lagerføring af selskabets koppevaccine.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 21

Et udbrud af abekopper giver travlhed hos Bavarian Nordic, der har opjusteret forventningerne til året efter stort salg. Og så har to markante danskere forladt deres stillinger hos Pfizer og Ascendis. Gik du glip af noget?

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier