MedWatch

NeuroSearch raser mod Bagmandspolitiet

Det er for påfaldende, at tiltalen mod NeuroSearch kommer midt i agurketiden. Bagmandspolitiet gør det, fordi man ønsker mest mulig omtale af sagen, mener NeuroSearchs bestyrelsesformand.

Foto: Neurosearch/PR

Bestyrelsesformand i NeuroSearch, Allan Andersen, skyder med skarpt mod mod Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, i daglige tale kaldet Bagmandspolitiet.

Han mener, at Bagmandspolitiet burde have ventet med at rejse tiltale om kursmanipulation af særlig grov beskaffenhed og først offentliggjort tiltalten, når medierne havde mere travlt. Det skriver Børsen.

"Jeg kan ikke lade være med at tænke, at det er en bevidst mediestrategi. Bagmandspolitiet kan ikke være så dumme, at de ikke er klar over, hvad der sker, når de kommer med sådan noget midt i sommerferien," siger Allan Andersen til Børsen.

  Bagmandspolitiet: Flemming Pedersen var lokomotivet 

Han mener, Bagmandspolitiet burde have ventet en måned med offentliggørelsen, fordi det ikke er "særlig hensynsfuldt" over for de indblandede mennesker, og fordi tiltalen så havde "forstyrret" mindre.

Hos Bagmandspolitiet har man dog kun hovedrysten til overs i forhold til anklagen.

"En tiltale rejser vi så hurtigt, vi kan. Det har vi jo pligt til. Om det så er i juli eller i december eller om natten eller om dagen, så har det ikke noget med det at gøre," siger Henrik Helmer Steen, vicestatsadvokat i Bagmandspolitiet.

Lars Bo Langsted, der er juraprofessor ved Aalborg Universitet, er også uenig i Allan Andersens påstand.

  NeuroSearch-bestyrelsesmedlem indså fejl

  NeuroSearch risikerer tocifret millionbøde

  NeuroSearch tiltales for grov kursmanipulation

  Bagmandspolitiet: Flemming Pedersen var lokomotivet

  NeuroSearch fyrer topchefen

  Fyret direktør klar til skridt ned ad rangstige

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 21

Et udbrud af abekopper giver travlhed hos Bavarian Nordic, der har opjusteret forventningerne til året efter stort salg. Og så har to markante danskere forladt deres stillinger hos Pfizer og Ascendis. Gik du glip af noget?

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier