MedWatch

NeuroSearch raser mod Bagmandspolitiet

Det er for påfaldende, at tiltalen mod NeuroSearch kommer midt i agurketiden. Bagmandspolitiet gør det, fordi man ønsker mest mulig omtale af sagen, mener NeuroSearchs bestyrelsesformand.

Foto: Neurosearch/PR

Bestyrelsesformand i NeuroSearch, Allan Andersen, skyder med skarpt mod mod Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, i daglige tale kaldet Bagmandspolitiet.

Han mener, at Bagmandspolitiet burde have ventet med at rejse tiltale om kursmanipulation af særlig grov beskaffenhed og først offentliggjort tiltalten, når medierne havde mere travlt. Det skriver Børsen.

"Jeg kan ikke lade være med at tænke, at det er en bevidst mediestrategi. Bagmandspolitiet kan ikke være så dumme, at de ikke er klar over, hvad der sker, når de kommer med sådan noget midt i sommerferien," siger Allan Andersen til Børsen.

  Bagmandspolitiet: Flemming Pedersen var lokomotivet 

Han mener, Bagmandspolitiet burde have ventet en måned med offentliggørelsen, fordi det ikke er "særlig hensynsfuldt" over for de indblandede mennesker, og fordi tiltalen så havde "forstyrret" mindre.

Hos Bagmandspolitiet har man dog kun hovedrysten til overs i forhold til anklagen.

"En tiltale rejser vi så hurtigt, vi kan. Det har vi jo pligt til. Om det så er i juli eller i december eller om natten eller om dagen, så har det ikke noget med det at gøre," siger Henrik Helmer Steen, vicestatsadvokat i Bagmandspolitiet.

Lars Bo Langsted, der er juraprofessor ved Aalborg Universitet, er også uenig i Allan Andersens påstand.

  NeuroSearch-bestyrelsesmedlem indså fejl

  NeuroSearch risikerer tocifret millionbøde

  NeuroSearch tiltales for grov kursmanipulation

  Bagmandspolitiet: Flemming Pedersen var lokomotivet

  NeuroSearch fyrer topchefen

  Fyret direktør klar til skridt ned ad rangstige

Mere fra MedWatch

Sanofi vil kun købe Horizon kontant

Både Amgen, Johnson & Johnson og Sanofi bejler til et opkøb af amerikanske Horizon Therapeutics, der markedsfører øjenmidlet Tepezza, som er udviklet af Genmab.

MT Højgaard skal bygge for Novo Nordisk i Bagsværd

Byggekoncernen MT Højgaard får del i en milliardaftale med Novo Nordisk, der har planer om at udvide produktionsfaciliteterne i Bagsværd for milliarder. Højgaards del af byggesummen løber op i ca. 600 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier