MedWatch

NeuroSearch tiltales for grov kursmanipulation

NeuroSearch meddeler, at Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet nu har rejst tiltale mod selskabet for påstået kursmanipulation af "særlig grov beskaffenhed." Selskabet afviser anklagerne. (opdateret kl. 12:51)

Foto: Neurosearch/PR

Det danske børsnoterede biotekselskab NeuroSearch er blevet tiltalt for kursmanipulation. Det oplyser selskabet i en fondsbørsmeddelelse onsdag den 17. juli ved middagstid.

"Tiltalen vedrører en selskabsmeddelelse udsendt den 3. februar 2010, hvori selskabets daværende ledelse rapporterede top-line-resultater fra fase 3-studiet med Huntexil mod Huntingtons sygdom (MermaiHD-studiet)," skriver NeuroSearch i fondsbørsmeddelelsen.

Siden hen blev data ifølge NeuroSearch selv revurderet, og selskabet udsendte den 28. april 2010 en korrigerende meddelelse til markedet. Selskabet selv kan derfor ikke nikke genkendende til anklagen.

"NeuroSearch afviser på det foreliggende grundlag tiltalen og samarbejder fuldt ud med myndighederne om at opklare sagen," fremgår det af meddelelsen.

Adm. direktør René Schneider er ganske fåmælt omkring sagen.

"Der er ikke så meget at tilføje, da det jo er en gammel sag, hvor der jo blev sendt en forkert meddelelse ud, hvilket vi jo også har erkendt. Det mener de så er kursmanipulation, og det gør vi ikke. Og nu har de så rejst formel tiltale, og det er dér, hvor vi står nu," siger han til MedWatch.

Har I fået noget at vide om, hvornår den her sag kan forventes afsluttet?

"Overhovedet ikke."

Hvad skal der ske herfra – I oplyser jo, at I vil samarbejde. Kan du sige noget om, hvad det vil betyde i praksis?

"I praksis kommer der et indledende retsmøde, hvor man erklærer sig enige om nogle tidslinjer, møder og vidner, og så kører tingene jo derfra. Vi sendte jo en forkert meddelelse ud, eller den daværende ledelse sendte en forkert meddelelse ud, i februar 2010, og den blev så rettet i april 2010 med en klar erkendelse af, at det var en fejlagtig meddelelse, der blev sendt ud, så det er der ingen diskussion om. Deres påstand er jo så, at det er kursmanipulation, og det mener vi så ikke," siger han.

Man kunne vel forestille sig, at I skal indgå i en dialog omkring, hvorvidt den korrigerende meddelelse kom for sent?

"Ja, det vil jo vise sig. Den er jo kommet så hurtigt, som man har opnået erkendelsen af, at man havde lavet en fejl. Og ja, selvfølgelig havde det været bedre, at den var kommet dagen efter, eller at den (fejlen, red.) slet ikke var sket. Men sådan er det nu," lyder det fra direktøren.

Læs her, hvor stor en bøde NeuroSearch risikerer at få, hvis selskabet bliver dømt.

Mere fra MedWatch

Genmab-partner trækker sig fra samarbejde

Abbvie ønsker ikke længere at udvikle en fælles kræftkandidat med Genmab, men biotekselskabet skal stadig betale royalites af et eventuelt fremtidigt salg ved kommercialisering.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier