MedWatch

NeuroSearch fyrer topchefen

René Schneider er færdig som adm. direktør i NeuroSearch, der er tiltalt for kursmanipulation. Fyringen sker for at spare penge, lyder forklaringen fra selskabet. (opdateret 09:01)

Foto: Jyllands-Posten

NeuroSearch har valgt at fyre sin adm. direktør René Schneider, fordi selskabet ønsker at spare penge. Det oplyser NeuroSearch i en fondsbørsmeddelelse.

"Opsigelsen skyldes, at bestyrelsen, som et naturligt led i den lagte strategi for afvikling af selskabets aktiviteter, ønsker at begrænse selskabets omkostninger i forbindelse med den daglige drift," skriver selskabet.

Bestyrelsesformand Allan Andersen roser dog René Schneider for indsatsen.

"René har ydet en fremragende, dedikeret og kompetent indsats for NeuroSearch siden sin ansættelse. Under hans ledelse er selskabets egenkapital genetableret, og gælden til bankerne er afviklet. Det lykkedes også i perioden at sælge Huntexil og selskabets ejendom og grund. Selskabet er nu i en position, hvor bestyrelsen vurderer, at der ikke længere er behov for en tung administrerende direktør. Vi er sikre på, at René får succes i sit fremtidige virke," udtaler han i fondsbørsmeddelelsen.

Læs også: Fyret direktør klar til skridt ned ad rangstige

Ikke en overraskelse

René Schneider selv, der fritstilles seneste den 30. november 2013, har sympati for selskabets beslutning.

"Jeg har arbejdet hårdt på at bringe NeuroSearch i en situation, hvor selskabets aktiviteter succesfuldt var solgt fra og gælden afviklet. Der er vi nu, så bestyrelsens disposition har jeg stor sympati for, og den kommer naturligvis ikke som en overraskelse for mig. Selvom jeg har haft ansvaret i en turbulent tid, har jeg været glad for min tid i NeuroSearch. Jeg har gjort, hvad jeg kunne for at aflevere et selskab i pæn stand," siger han.

NeuroSearch oplyser samtidig, at man endnu ikke har taget stilling til, hvem der skal erstatte René Schneider som adm. direktør, hvis selskabet, der er under afvikling, vælger at få en ny adm. direktør ind. Det vil blive afklaret på et senere tidspunkt, oplyser NeuroSearch.

René Schneider kom til NeuroSearch tilbage i 2011, hvor han i første omgang var finansdirektør. I løbet af sommeren 2012 overtog han posten som adm. direktør. Derfor har René Schneider heller ikke haft noget at gøre med den verserende sag, hvor selskabet er sigtet for kursmanipulation af særlig grov beskaffenhed. Den sag stammer nemlig helt tilbage fra begyndelsen af 2010, hvor René Schneider altså ikke var en del af selskabet.

Prøv MedWatch gratis og uforpligtende i 40 dage, og modtag samtidig vores gratis nyhedsbrev to gange dagligt.

 Bagmandspolitiet: Flemming Pedersen var lokomotivet 

 Tidligere topchef tiltalt for kursfusk i NeuroSearch 

 Mulig retssagsbombe under Neurosearch

 NeuroSearch risikerer tocifret millionbøde 

Mere fra MedWatch

Sanofi vil kun købe Horizon kontant

Både Amgen, Johnson & Johnson og Sanofi bejler til et opkøb af amerikanske Horizon Therapeutics, der markedsfører øjenmidlet Tepezza, som er udviklet af Genmab.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier