MedWatch

Mulig retssagsbombe under Neurosearch

NeuroSearch kan få en lang række retssager på nakken, hvis biotekfirmaet bliver kendt skyldig i tiltalen om kursmanipulation. Aktionærforening står på spring.

Foto: Jyllands-Posten

Viser det sig, at NeuroSearch har begået kursmanipulation af særlig grov beskaffenhed, vil aktionærer kunne lægge sag an mod biotekselskabet og eventuelt ansvarlige personer, mener en professor og en advokat. Det kan bane vej for en bølge af retssager, skriver dagbladet Børsen.

"Hvis selskabet og de ansvarlige bliver dømt for grov kursmanipulation, så mener jeg bestemt, der er basis for et erstatningsansvar til dem, som har tabt penge," siger Carsten Brink, adm. partner i advokatfirmaet Lund Elmer Sandager med speciale i erhvervsret, til avisen.

Juraprofessor ved Københavns Universitet Jesper Lau Hansen mener, at det kan føre til et civilt søgsmål, hvis selskabet bliver dømt i sagen.

Tiltalen vedrører en fondsbørsmeddelelse tilbage fra den 3. februar 2010, hvor selskabets daværende ledelse rapporterede top-line-resultater fra fase 3-studiet med Huntexil mod Huntingtons sygdom (MermaiHD-studiet). En meddelelse, der fik aktiekursen til at stige enorme 98 pct. den dag – en tendens, der fortsatte i de kommende dage, hvor kursen den 5. februar 2010 blev handlet til kurs 224.

Aktionærforening klar

Dømmes Neurosearch i straffesagen, er Dansk Aktionærforening parat med et civilt gruppesøgsmål på vegne af de mange aktionærer, som måtte have lidt et tab, skriver borsen.dk:

"Det er en virkelig grov sag, hvis Bagmandspolitiet har ret i tiltalen. I det tilfælde er det helt oplagt, at vi samler de aktionærer, som har tabt penge på et falsk grundlag," siger Niels Mengel, formand i Dansk Aktionærforening.

 

 Udskiftning på topposten gav kursstigning

 Det tjente NeuroSearch-insidere på fejlmeddelelse 

 NeuroSearch risikerer tocifret millionbøde

 NeuroSearch tiltales for grov kursmanipulation 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier