MedWatch

Det tjente NeuroSearch-insidere på fejlmeddelelse

En række bestyrelses-medlemmer, direktør og andre ledende medarbejdere i NeuroSearch sikrede sig i marts 2010 en samlet gevinst på mere end en million kr. på udnyttelse af optioner og aktiesalg.

Foto: Jyllands-Posten

Flere ledende NeureSearch-medarbejdere scorede en god fortjeneste på udnyttelse af optioner og aktiesalg i perioden mellem den fejlagtigt positive fondsbørsmeddelelse om lægemiddelkandidaten Huntexil og rettelsen knap tre måneder efter. Det viser en gennemgang foretaget af Ritzau Finans.

Det er netop den uberettiget optimistiske fondsbørsmeddelelse om Huntexil mod Huntingtons sygdom, udsendt 3. februar 2010, som er årsag til, at Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, også kendt som Bagmandspolitiet, nu har rejst tiltale mod NeuroSearch.

I meddelelsen 3. februar fortalte NeuroSearch, at Huntexil i et fase 3-studie havde en signifikant positiv effekt på bevægelsesevnerne hos patienter med Huntingtons sygdom. Aktien tordnede op med næsten 100 pct. på dagen fra 85 kr. til 168 kr., og få dage efter var den oppe i 233 kr.

Men 28. april måtte NeuroSearch i en ny meddelelse erkende, at studiet alligevel ikke havde nået sit primære mål. Det havde NeuroSearch konkluderet efter en "yderligere evaluering og analyse" af studiet. Aktiekursen styrtede 30 pct. fra 172 til 120 kr. på dagen og fortsatte ned til kurs 73,50 - altså under kursen inden de første fase 3-data - i de følgende uger.

Men inden rettelsen havde 19 insidere, heriblandt topchef Flemming Pedersen og fire bestyrelsesmedlemmer, i løbet af marts nået at sælge aktier til den meget højere aktiekurs. De 16 af dem nåede endda at udnytte optioner og få dage efter sælge dem med en pæn fortjeneste.

Flemming Pedersen udnyttede eksempelvis optioner for 1,68 mio. kr. og solgte tre dage senere de samme aktier for 1,89 mio. kr. for en fortjeneste på 215.000 kr. I alt blev der tjent 1,2 mio. kr. af insiderne på salg af aktier, der var anskaffet knap 10 pct. billigere få dage forinden via udnyttelse af optioner.

Dertil solgte fire insidere tidligere anskaffede aktier for i alt 2,4 mio. kr., til en snitkurs på 171,43 kr., i løbet af marts.

Mere fra MedWatch

Sundhedsaktører: Se digital sundhed som en investering

Regionerne skal have økonomiske rammer til at investere i nye digitale sundhedsløsninger, hvis danskerne også i fremtiden skal kunne få behandling af høj kvalitet, lyder det fra blandt andet Dansk Erhverv og Danske Regioner.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier