MedWatch

Tidligere topchef tiltalt for kursfusk i NeuroSearch

Flemming Pedersen, som tidligere sad i spidsen for NeuroSearch, er ligesom selskabet blevet tiltalt for grov kursmanipulation. "Jeg har handlet i god tro og er dybt berørt," siger han.

Foto: Jyllands-Posten

Den tidligere direktør for NeuroSearch, Flemming Pedersen, erkender, at han lige som selskabet er blevet tiltalt i sagen om kursmanipulation.

Det skriver dagbladet Børsen.

"Jeg kan bekræfte, at jeg i min egenskab af tidligere adm. direktør i Neurosearch er tiltalt i samme sag som selskabet og med samme anklage," siger Flemming Pedersen, der i dag er finansdirektør hos Alk Abello, til Børsen.

Tiltalen vedrører en fondsbørsmeddelelse tilbage fra den 3. februar 2010, hvor selskabets daværende ledelse rapporterede top-line-resultater fra fase 3-studiet med Huntexil mod Huntingtons sygdom (MermaiHD-studiet). En meddelelse, der fik aktiekursen til at stige enorme 98 pct. den dag – en tendens, der fortsatte i de kommende dage, hvor kursen den 5. februar 2010 blev handlet til kurs 224.

Flemming Pedersen var da adm. direktør.

"Jeg mener at have handlet korrekt og i god tro. Som også selskabets nuværende ledelse har udtalt, var der tale om en fejl, som selskabet selv korrigerede," fortæller han.

Bagmandspolitiet mener, at straffen for selskabet skal være på mindst 10 millioner kroner. Det er uvist, hvad kravet om straf til Flemming Pedersen lyder på, men han kan stå til en fængselsstraf, hvis han bliver dømt.

NeuroSearch tiltales for grov kursmanipulation 

Mulig retssagsbombe under Neurosearch

Det tjente NeuroSearch-insidere på fejlmeddelelse 

NeuroSearch risikerer tocifret millionbøde 

Mere fra MedWatch

Sanofi vil kun købe Horizon kontant

Både Amgen, Johnson & Johnson og Sanofi bejler til et opkøb af amerikanske Horizon Therapeutics, der markedsfører øjenmidlet Tepezza, som er udviklet af Genmab.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier