MedWatch

Novo konfronteres med topkritikere i USA-høring

Novo konfronteres i amerikansk høring med de stærkeste kritikere af diabetes-midler som eksempelvis Victoza. Vi er glade for at komme til orde, lyder budskabet fra Novo Nordisk.

Foto: Novo Nordisk/PR

Novo Nordisk og andre store diabeteskoncerner kan se frem til en byge af kritiske synspunkter om deres diabetesmidler kaldet inkretin-lægemidler eller GLP-1-analoger på en kommende todages høring i USA. Novos lægemiddel på dette felt er bestselleren Victoza.

Baggrunden for konferencen den 12-13. juni i år er bl.a. flere kritiske studier og en voksende bekymring hos myndigheder og patienter for en øget risiko for betændelse i bugspytkirtlen og celleforandringer, der kan være et forstadie til kræft.

Blandt deltagerne vil være forskeren Peter C. Butler, University of California, som mener at have påvist en sammenhæng mellem brugen af midlerne og en forstørrelse af bugspytkirtlen, ligesom der vil være repræsentanter fra Johns Hopkins University, der også har været kritiske over for diabetesmidlerne. Også Zealands Pharmas nye lægemiddel Lyxumia er i den kategori.

Sværvægter fra Novo

Fra Novo Nordisk deltager Alan Moses, M.D., Global Chief Medical Officer, oplyser kommunikationsdirektør Mike Rulis. Han siger om konferencen til MedWatch:

”Det er en høring, der er kommet i stand på foranledning af de amerikanske myndigheder for at få belyst nogle af de seneste studier, og hvad der i øvrigt findes af data omkring de såkaldte inkretiner - og i hvilket omfang de måtte påvirke bugspytkitlen.”

Han tilføjer, at der er indkaldt en lang række specialister for at få så mange perspektiver frem som muligt. Novo Nordisk er glad for høringen, påpeger han.

”Vi er jo selv meget overbeviste om - med de data, vi har til rådighed - at der ikke er et problem med Victoza og har svært ved at se, at det skulle ændre noget. Men selvfølgelig stiller vi op, vi er kun interesserede i, at der kommer så meget klarhed som muligt. Vi er glade for at få lejlighed til at præsentere vores data,” hedder det fra Mike Rulis.

USA skærper advarsel på Novos storsællert

Amerikanske advokater lugter blod i Victoza-sag

Novo indblandes i langt flere retssager

Novo: Ingen kræftrisiko ved diabetesmiddel 

Mere fra MedWatch

Genmab-partner trækker sig fra samarbejde

Abbvie ønsker ikke længere at udvikle en fælles kræftkandidat med Genmab, men biotekselskabet skal stadig betale royalites af et eventuelt fremtidigt salg ved kommercialisering.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier