MedWatch

Novo indblandes i langt flere retssager

Det ser ud til, at Novo Nordisk kan risikere at blive involveret i et markant større antal søgsmål end hidtil antaget som følge af debatten om, hvorvidt selskabets milliardsællert Victoza kan medføre en forøget risiko for akut betændelse og kræft i bugspytkirtlen.

Foto: Novo Nordisk/PR

Den danske medicinalkæmpe Novo Nordisk er i øjeblikket involveret i fem amerikanske retssager med udgangspunkt i blockbuster-præparatet Victoza, men det kan hurtigt vise sig at blive til langt flere søgsmål.

"Novo Nordisk er pr. 29. april 2013 som en blandt flere blevet sagsøgt i fem enkeltsøgsmål primært om skadeserstatning for kræft i bugspytkirtlen hos patienter, der hævder, at de har fået ordineret Victoza og andre GLP-1-/DPP-4-produkter. Tre af disse sager er anlagt ved forbundsdomstolen i Californien, og de to andre ved delstatsdomstolen i Californien. Novo Nordisk vurderer, at de rejste søgsmål på det foreliggende grundlag er udokumenterede og ikke underbyggede," lyder det på den ene side fra selskabet selv i dets seneste kvartalsregnskab.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 21

Et udbrud af abekopper giver travlhed hos Bavarian Nordic, der har opjusteret forventningerne til året efter stort salg. Og så har to markante danskere forladt deres stillinger hos Pfizer og Ascendis. Gik du glip af noget?

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier