MedWatch

Novo trukket ind i retssag i Californien

Det er ikke længere udelukkende universitetsstudier, der er kritiske over for diabeteslægemiddelklassen GLP-1-analoger. Nu har patienter, der har taget bl.a. Victoza, sagsøgt bl.a. Novo Nordisk.

Foto: Novo Nordisk/PR

Novo Nordisk er trukket ind i en retssag i Californien, hvor selskabet er et blandt flere selskaber, der er sagsøgt i fem enkeltsøgsmål primært om erstatning for kræft i bugspytkirtlen hos patienter, der hævder at have taget Novos GLP-1-produkt Victoza samt andre GLP-1-produkter samt DPP-4-midler.

Det fremgår af årsregnskabet.

"Novo Nordisk vurderer, at de rejste søgsmål på det foreliggende grundlag er udokumenterede og ikke underbyggede," skriver selskabet.

Tre af sagerne er anlagt ved forbundsdomstolen i Californien, og de to andre ved delstatsdomstolen i Californien.

Ifølge Novo Nordisk er risikoen for at udvikle kræft i bugspytkirtelen generelt 1,8 gange større blandt type 2-diabetikere end blandt ikke-diabetikere.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 21

Et udbrud af abekopper giver travlhed hos Bavarian Nordic, der har opjusteret forventningerne til året efter stort salg. Og så har to markante danskere forladt deres stillinger hos Pfizer og Ascendis. Gik du glip af noget?

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier