MedWatch

Novo trukket ind i retssag i Californien

Det er ikke længere udelukkende universitetsstudier, der er kritiske over for diabeteslægemiddelklassen GLP-1-analoger. Nu har patienter, der har taget bl.a. Victoza, sagsøgt bl.a. Novo Nordisk.

Foto: Novo Nordisk/PR

Novo Nordisk er trukket ind i en retssag i Californien, hvor selskabet er et blandt flere selskaber, der er sagsøgt i fem enkeltsøgsmål primært om erstatning for kræft i bugspytkirtlen hos patienter, der hævder at have taget Novos GLP-1-produkt Victoza samt andre GLP-1-produkter samt DPP-4-midler.

Det fremgår af årsregnskabet.

"Novo Nordisk vurderer, at de rejste søgsmål på det foreliggende grundlag er udokumenterede og ikke underbyggede," skriver selskabet.

Tre af sagerne er anlagt ved forbundsdomstolen i Californien, og de to andre ved delstatsdomstolen i Californien.

Ifølge Novo Nordisk er risikoen for at udvikle kræft i bugspytkirtelen generelt 1,8 gange større blandt type 2-diabetikere end blandt ikke-diabetikere.

Mere fra MedWatch

Ambu peger på rettidig omhu som baggrund for MDR-milepæl

Ambu har fået alle sine produkter godkendt efter de nye EU-regler for medicinsk udstyr trods flaskehalse og ventetid, og det skyldes ifølge medicoselskabet, at virksomheden allerede på et tidligt tidspunkt anerkendte, hvor stor en indsats det ville kræve.

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 49

Novo Nordisk Fonden giver millioner til udvikling af RNA-vacciner, Danske Regioner vil investere "massivt" i sundhedsteknologi og Ellab får smæk på 5 mio. kr. i amerikansk told-opgør. Fik du det hele med?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier