Amerikanske advokater lugter blod i Victoza-sag

Texas-advokater går nu direkte efter massesøgsmål mod bl.a. Novo Nordisk i sag om diabetesmidlet Victoza.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

De amerikanske advokater med medicinalsektoren som speciale i firmaet Watts Guerra, Texas, lugter nu blod og går efter Novo Nordisk. Det sker bl.a. ved på en hjemmeside at opfordre patienter, der tager Victoza, til at henvende sig med henblik på massesøgsmål.

Når det bl.a. er det danske selskab, advokaterne har fået færten af, skyldes det den om-sig-gribende debat om risikoen for bugspytkirtelbetændelse og bugspytkirtelkræft ved de storsælgende diabetesmidler, de såkaldte hormon-analoger, kaldet GLP1-analoger. Victoza tilhører den klasse.

De ligner et naturligt hormon og sikrer dels, at blodsukkeret falder og dels, at appetitten hæmmes. Det er positivt, da de fleste type 2-diabetikere er meget overvægtige. Og GLP1-analogen er netop til patienter, hvor et vægttab er centralt i behandlingen. Victoza gives som injektioner under huden.

Victoza skal tages af markedet

”Victozas bivirkninger kan være livstruende” hedder det bl.a. fra advokaterne, der efterfølgende fremhæver alle tænkelige bivirkninger fra indlægssedlen. Advokatfirmaet fremhæver også, at det ønsker, at de amerikanske sundhedsmyndigheder øjeblikkelig fjerner Victoza fra markedet.

Firmaet tilbyder at evaluere den enkelte potentielle sagsøgers sag gratis, hvis den pågældendes eller dennes ”loved one's” sygdom eller død formodes at være på baggrund af Victoza.

Forskningsdirektør i Novo Nordisk Mads Kroggaard Thomsen afslørerede forleden, at dugfriske, foreløbige data afviser flere påstande om øget kræftrisiko ved Victoza.

"Annoncer og søgsmål, som dem vi har set vedrørende Victoza, er ikke usædvanlige i USA. De ses typisk når et produkt, når en vis udbredelse. Der er tale om fem enkeltsøgsmål, og i alle fem sager er Novo Nordisk en blandt flere virksomheder, som er sagsøgt. Novo Nordisks vurdering på det foreliggende grundlag er at søgsmålene er udokumenterede og ikke underbyggede," siger selskabets kommunikationschef Mike Rulis til MedWatch.

Se den amerikanske hjemmeside her

 Novo indblandes i langt flere retssager 

 Novo: Ingen kræftrisiko ved diabetesmiddel

 Prøv MedWatch gratis og uforpligtende i 40 dage, og modtag samtidig vores gratis nyhedsbrev to gange dagligt.       

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også