MedWatch

Carnegie ser lys i Bavarian

Det svenske finanshus opjusterer sin anbefaling af Bavarian-aktien og hæver kursmålet. Læs her, hvad banken synes om Bavarian Nordic og hvorfor.

Foto: PR Bavarian

Finanshuset og investeringsbanken Carnegie hæver fredag sit kursmål for Bavarian Nordic-aktien til 105 kr. fra tidligere 61 kr. Det fremgår af en analyse fra Carnegie.

I samme ombæring hæves anbefalingen af aktien til "køb" fra tidligere "hold."

"Vi har i længere tid været skeptiske over for timingen af en ny ordre fra den amerikanske regering på Bavarians koppevaccine, Imvamune, og selvom vi har set positivt på selskabet på lang sigt, har det forhindret en hævning af anbefalingen til "køb," skriver Carnegie.

Læs også: Hedegaard: Forhandlingerne med amerikanerne er slut

Finanshuset henviser dog til, at den politiske udvikling i USA har gjort banken mere overbevist om, at en ordre er på vej inden for overskuelig fremtid. På telekonferencen i forbindelse med offentliggørelsen af regnskabet for fjerde kvartal 2012 nævnte Bavarian desuden, at den amerikanske regering har givet tilladelse til at melde, at der kan komme en potentiel ordre "snart."

"Vi forventer, at den amerikanske regering vil afgive en foreløbig ordre, der kan fornys hvert år, indtil Bavarian er i stand til at levere en frysetørret version af vaccinen med længere "hyldelevetid" og bedre logistiske forhold i 2016/17, skriver Carnegie.

Investeringsbanken henviser til Bavarians seneste årsregnskab, som overbeviste analytikerne om, at Bavarian er i stand til at producere Imvamune med en tilfredsstillende bruttomarginal. Det vil, ifølge Carnegies analytikere, kunne betale for selskabets fortsatte forskning og arbejde med cancer-vacciner, indtil der foreligger data fra fase III-studierne med Prostvac-præparatet i 2016.

Læs også: Bavarian krydser milliarden

Aktien dækkes ifølge Bloomberg af syv analytikere, hvoraf fem har købsanbefalinger, mens to anbefaler hold/neutral. Bavarian aktien ligger fredag efter knap to timers handel med en stigning på 1,5 pct. til 69,5 kr. per aktie. Aktien er desuden steget 39,5 pct. siden nytår.

 Storbanker vilde med Bavarian

 Dansk life science viser tænder

 Bavarian-konkurrent indgår forlig i sag om vildledende oplysninger

Mere fra MedWatch

Genmab-partner trækker sig fra samarbejde

Abbvie ønsker ikke længere at udvikle en fælles kræftkandidat med Genmab, men biotekselskabet skal stadig betale royalites af et eventuelt fremtidigt salg ved kommercialisering.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier