MedWatch

Storbanker vilde med Bavarian

Et stort usikkerheds-moment er fjernet i Bavarian Nordic, mener Danske Bank og Nordea. Aktien stiger kraftigt onsdag.

Foto: PR Bavarian

De to storbanker Nordea og Danske Bank mener, at der stadig er masser af kurs-potentiale i biotek-aktien Bavarien Nordic trods en stigning i år på over 30 procent.

Det fremgår af korte kommentarer fra bankerne efter et meget positivt regnskab fra Bavarian Nordic i går. Og ikke mindst melding om, at en ny USA-ordre på koppevaccine er på trapperne. Aktien røg til vejrs, og også i dag stiger aktien op imod 10 procent og ligger på omkring 69 kr. ved 10.30-tiden.

Stærkt køb fra Nordea

Nordea Markets skriver i sin morgenrapport, at banken fastholder anbefalingen Stærkt Køb af Bavarian Nordic og løfter kursmålet til 94 kr. fra 90 kr. ”efter det flotte 2012- regnskab”.

”Med til at sende aktiekursen voldsomt op i går var, at selskabet kunne fortælle, at det har forhandlet en ny kontrakt på plads om levering af koppevacciner til USA. Aktien har i længere tid været under pres pga. usikkerhed om, hvorvidt Bavarian Nordic ville modtage en ny og afgørende koppevaccineordre. Det ser nu ud til at være tilfældet, og det fjerner et stort usikkerhedsmoment i aktien,” skriver  Nordea.

Køb fra Danske

Danske Bank hæver kursmålet til 95 kr. mod tidligere 85 kr., mens anbefalingen fortsat er "køb".

”Bavarian Nordic har nu sikret yderligere Imvamune-leveringer til den amerikanske regering. Vi ser det som en stor lettelse, da det fjerner broderparten af den finansielle risiko i aktien,” skriver Danske Banks analytikere ifølge Ritzau Finans.

Bavarian krydser milliarden

Hedegaard: Forhandlingerne med amerikanerne er slut

Analytiker: Kun USA-signaturen mangler

Prøv MedWatch gratis og uforpligtende i 40 dage, og modtag samtidig vores gratis nyhedsbrev to gange dagligt.       

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier