MedWatch

Bavarian krydser milliarden

Danske Bavarian Nordic har øget sin toplinje markant i 2012, mens bundlinjen - før skat - nærmer sig et break-even. Se her, hvad målet er for 2013.

Foto: PR Bavarian

Med en omsætning på 1 mia. kr. i det netop offentliggjorte årsregnskab for 2012, formår Bavarian Nordic at fordoble toplinjen i forhold til 2011, hvor omsætningen nåede 523,6 mio. kr.

Samtidig ender underskuddet før skat på 48,7 mio. kr., hvilket ligeledes er en markant forbedring i forhold til året før, hvor bundlinjen viste et underskud påå 296,4 mio. kr.

Både top- og bundlinje var bedre end oprindeligt ventet, men dog på linje med de senest justerede forventninger, der blev meldt ud i november.

Selskabet er et af landets første biotekselskaber, stiftet af Asger Aamund, der fortsat er bestyrelsesformand og større aktionær.

Optimering igen

Hovedårsagen til fremgangen er nok engang optimering af selskabets produktion og leverancer af koppevaccinen Imvamune til den amerikanske regering.

Bavarian leverede 8,3 millioner doser Imvamune til den amerikanske regering i 2012.

"Resultatet er særdeles tilfredsstillende, og det afspejler den fremgang, vi har haft i vores produktion. Vi har gennemført store forbedringer i driften af selskabet, og de vil komme os til gode også i 2013, hvor vi snarligt venter en ny leveringskontrakt på Imvamune fra den amerikanske regering," udtaler adm. direktør Anders Hedegaard i regnskabsmeddelelsen.

2013 bliver året

Samtidig går selskabet ind i 2013 med et kapitalberedskab på 670 mio. kr., hvilket er 130 mio. kr. bedre end forventet. Kapitalredskabet var ved udgangen af 2011 på 704 mio. kr. og forventes at være på 600 mio. kr. ved udgangen af indeværende år.

Netop 2013 skal ifølge forventningerne også være året, hvor Bavarian Nordic opnår et break-even-resultat før skat på baggrund af en forventet omsætning på 1.100 mio. kr.

 Ny bio-terror-lov i USA godt nyt for Bavarian Nordic

 Bavarian klar til afprøvning af Prostvac

Bavarian klar til at præsentere nye Prostvac-data 

Mere fra MedWatch

Genmab-partner trækker sig fra samarbejde

Abbvie ønsker ikke længere at udvikle en fælles kræftkandidat med Genmab, men biotekselskabet skal stadig betale royalites af et eventuelt fremtidigt salg ved kommercialisering.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier