MedWatch

Bavarian klar til afprøvning af Prostvac

Danske mænd bliver snart en del af Bavarian Nordics fase 3-studier, idet selskabet i den afsluttende testfase nu skal afprøve prostatakræftmidlet i Danmark.

Foto: PR Bavarian

Det danske medicinalfirma Bavarian Nordic er klar til at afprøve selskabets Prostvac på danske mænd med prostatakræft som en del af fase-3-studierne. Det skriver Berlingske Business.

Medicinen har ved tidligere studier vist sig at have en livsforlængende gevinst på godt 9 måneder samt færre bivirkninger end andre lægemidler, og det lover godt for de 4200 danske mænd, der hvert år rammes af prostatakræft. Medicinen tilhører en ny generation af lægemidler, da den er kodet mod en bestemt sygdom.

"Ved anvendelse af eksempelvis hormonbehandling eller kemoterapi mod prostatakræft, rammer vi hele organismen, som lider herved, hvilket patienten oplever som væsentlige bivirkninger. Men Prostvac går specifikt på de syge celler og skåner dermed resten af kroppen," siger Michael Borre, overlæge og professor i prostatakræft ved Aarhus Universitetshospital, som skal forestå studierne.

Fase3-studierne er en dyr affære og løber op i godt 850 mio. kr. Pengene kommer fra Bavarian Nordics salg af vaccinen Imvamune mod kopper, samt fra investorer, hvis tillid til Prostvac beløb sig til 650 mio. kr. ved en kapitalrejsning i maj 2011. Bavarian forventer, at omkring 40 danske patienter vil indgå i studiet, der i alt skal følge 1200 mænd fra Europa og USA og tidligst ventes klar i 2016.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 39

Et konsortium står til at overtage Ferrosan Medical Devices, der kan være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont. Derudover fortsætter kampen om medarbejderne i branchen, mens Novo Nordisk har indgået en ny aftale. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier