Avis: Novo kendte til Tresiba-bekymringer i april

Der gik et halvt år, før offentligheden blev oplyst om de amerikanske sundhedsmyndigheders bekymringer om mulige bivirkninger ved Novo Nordisks insulinmiddel Tresiba.
Foto: Novo Nordisk/PR
Foto: Novo Nordisk/PR
Af Ritzau Finans

I oktober 2012 meddelte den amerikanske lægemiddelmyndighed FDA, at en ekspertkomité skulle tage stilling til mulige bivirkninger i form af hjerte-karproblemer ved Novo Nordisks nye insulin, Tresiba. Novo kendte dog allerede til problematikken i april samme år uden at fortælle det til offentligheden, skriver Berlingske Business.

Novo Nordisk afsluttede i 2010 sine kliniske forsøg med Tresiba og vurderede, at medicinen ikke adskilte sig fra allerede godkendte insuliner med hensyn til bivirkninger. FDA bad dog i april 2012 Novo om at levere yderligere data, da lægemiddelmyndigheden havde fundet tegn på, at Tresiba kunne give hjerte-karproblemer.

Det meddelte Novo Nordisk ikke til offentligheden, og heller ikke i maj 2012, hvor FDA analyserede det nye materiale og fastholdt vurderingen om tegn på risiko for hjerte-karproblemer, meldte Novo noget ud. Kommunikationsdirektør i Novo Nordisk, Mike Rulis, mener ikke, at selskabet kunne have kommunikeret mere og bedre.

"Det er dybest set ikke vores opgave at gætte på, hvad det er, myndighederne vil fokusere på. At FDA har spørgsmål vedrørende hjerte/kar kan ikke komme bag på nogen, når man ved, hvilket fokus der har været på området de sidste fem-seks år. I foråret 2012 kunne vi ikke vide, at det skulle gå sådan, at det blev det centrale tema for myndighederne," siger Mike Rulis til Berlingske Business.

 Danske analytikere hylder Novo Nordisk

 Reuters: Novo Nordisk har måske overtrådt loven

 ”Vi er sat tilbage, det må vi erkende”

 Analytiker: Det er en kæmpe overraskelse FDA dumper Tresiba og Ryzodeg 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også