MedWatch

Reuters: Novo Nordisk har måske overtrådt loven

Novo Nordisk kan have overtrådt loven ved at vente med udmeldingen om de amerikanske sundhedsmyndigheders afviste godkendelse af Tresiba og Ryzodeg, mener professor i børsret.

Foto: Richard Drew

Novo Nordisks udmelding om, at de amerikanske myndigheder har afvist godkendelsen af Tresiba til det amerikanske marked indtil yderligere, kliniske tests er foretaget, er tilsyneladende kommet for sent ud. Dermed kan medicinalgiganten have overtrådt værdipapirhandelsloven. Det skriver Reuters med henvisning til professor og ekspert i børsret ved Syddansk Universitet, Nis Juul Clausen.

"Det helt klare udgangspunkt er, at så snart de får meddelelsen fra de amerikanske myndigheder, skal de komme ud med en børsmeddelelse. Og hvis de skal undersøge konsekvenser, skal de komme ud med en meddelelse, som så siger, at de vender tilbage med oplysning om nærmere konsekvenser," siger Nis Juul Clausen til Reuters Finans.

Forsknings- og udviklingsdirektør hos Novo Nordisk, Mads Krogsgaard Thomsen siger dog, at eftersom Novo Nordisk modtog meddelelsen fredag efter børslukketid, er det okay, at koncernen først meldte beslutningen ud til omverdenen søndag klokken 21.10.

"I weekenden er der ikke nogen børsaktiviteter, så vi har haft tid til at fordøje det og forholde os til det og forberede vores selskabsmeddelelse," siger han til Reuters Finans.

Ifølge loven skal kurspåvirkende nyheder offentliggøres "hurtigst muligt", og ifølge Nis Juul Clausen er 48 timer ikke hurtigt nok.

 ”Vi er sat tilbage, det må vi erkende”

 Analytiker: Det er en kæmpe overraskelse 

 FDA dumper Tresiba og Ryzodeg

 Rebien: En skidt dag 

 

Mere fra MedWatch

Genmab-partner trækker sig fra samarbejde

Abbvie ønsker ikke længere at udvikle en fælles kræftkandidat med Genmab, men biotekselskabet skal stadig betale royalites af et eventuelt fremtidigt salg ved kommercialisering.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier