MedWatch

Danske analytikere hylder Novo Nordisk

Udenlandske analytikere er mere skeptiske over for Novo Nordisk end de danske  oven på Danmarkshistoriens dyreste børsnedtur.

Foto: Richard Drew

Analytikere verden over var chokerede, efter at Novo Nordisk søndag fik forsinket sin amerikanske godkendelse af to nye insuliner. Men analytikerne reagerede også forskelligt, hvad angår syn på aktien efterfølgende.

Der tegner sig en tendens til, at de danske finanshuse er mere positive i deres anbefaling efterfølgende, end de udenlandske analytikere er, skriver Berlingske Business.

Globalt har tre finanshuse efterfølgende sænket deres anbefaling af aktien, mens et har løftet den. Af danske banker har kun Alm. Brand Markets valgt at nedjustere aktieanbefalingen fra køb til hold. Ellers har finanshusene inden for landets grænser fortsat aktien på ’køb’ eller ’overvægt’, mens syv udenlandske anbefaler, at man sælger Novo-aktien. Samtidig er kursmålet på aktien højere hos danske banker end hos de udenlandske.

Ifølge avisen spekulerer udenlandske analytikere i, at de danske finanshuse har en økonomisk interesse i, at den danske insulinkoncern klarer sig godt på markederne. Derudover dækker udenlandske investorer typisk en bredere pallette af selskaber og har derfor også en bredere horisont, lyder forklaringen.

Analytikerne i Sydbank og Alm. Brand Markets forsvarer sig med, at de danske analytikere hidtil har haft mere ret end de udenlandske.

Investorerne sendte aktien 13 pct. ned mandag, der svarer til et tab på 79 mia. kr., hvilket er danmarkshistoriens største børsfald.

 Børshus: Tresibas potentiale er reduceret 

 FDA åbner op for hurtigere medicingodkendelser 

 Risikerer Novos guldæg at blive overhalet indenom?  

 Reuters: Novo Nordisk har måske overtrådt loven 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier