MedWatch

Regeringen lemper sparekrav til Højteknologifonden

For at komme Venstre i møde i finanslovsforhandlingerne er regeringen villig til at skære i sparekravene til Højteknologifonden.

Foto: Mik Eskestad/JP

De 240 mio. kr. som regeringens finanslovsudspil lægger op til, der skal spares hos Højteknologifonden, bliver måske mindre væsentligt. Spareforslaget har vakt stor kritik i oppositionen, og for at komme Venstre i møde i en eventuel finanslovsaftale, er regeringen villig til at se på, om sparekravet skal være helt så stort, skriver Børsen.

"Vi forhandler og er imødekommende, og det har vi også været i forhold til Højteknologifonden. Der er mange, der gerne vil have mere eller mindre af alt muligt, men jeg kan kun bekræfte, at regeringen har været meget imødekommende," siger politisk ordfører for de Radikale Sophie Carsten Nielsen til avisen.

Hun vil dog ikke fortælle, hvor stor en del af de 240 mio. kr. i sparekravet, som regeringen er villig til at fjerne, men ifølge Børsen skulle der være tale om 60 mio. kr. således at besparelsen er på 180 mio. kr.

Hvor skal pengene komme fra?

Venstres forskningsordfører siger til avisen, at de imødekommelser, regeringen er kommet med, endnu ikke er tilstrækkelige.

Forslaget om besparelser har tidligere vakt stor kritik hos en sjældent set alliance mellem universiteter, DI og Dansk Metal. Hos erhvervslivet i DI glæder man sig over udsigten til færre besparelser, men frygter, at pengene i stedet bliver hentet hos andre midler målrettet erhvervsforskning.

Og netop det punkt kan betyde, at der slet ikke kommer afslag i sparekravet. Venstre og regeringen er nemlig meget uenige om, hvor de midler, som går til et mindre sparekrav, så skal komme fra.

 Professor: Manglende fondspenge skader uddannelse

 Massiv forskning fører til begrænset vækst

 Jubel og kritik på forskningsfronten

 Sparekrav til Højteknologifonden skaber bekymring 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier