MedWatch

Jubel og kritik på forskningsfronten

Regeringen og universiteterne jubler over finanslovens forskningsmidler, mens Venstre og DI ikke kan se grund til at hæve armene. Besparelserne i Højteknologifonden undrer også.

Foto: Sanofi/PR

Det skorter ikke på store ord, når finansminister Bjarne Corydon (S) og forskningsminister Morten Østergaard (R) fortæller, hvor højt prioriteret forskning er for regeringen, at det offentlige forskningsbudget overstiger 20 mia. kr. i 2013, og at det er 4,1 mia. kr. mere end i 2007.

Men tallet har været højere end 20 mia. kr. i de seneste to år, og 2013-niveauet er lavere end i både 2011 og 2012, hvis man ser på andelen af BNP, og i konkrete tal er det lavere end i 2011.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 21

Et udbrud af abekopper giver travlhed hos Bavarian Nordic, der har opjusteret forventningerne til året efter stort salg. Og så har to markante danskere forladt deres stillinger hos Pfizer og Ascendis. Gik du glip af noget?

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier