MedWatch

Alzheimersfiasko medfører fyringsrunde hos medicinalkæmpe

En af verdens største medicinalselskaber fyrer mere end halvdelen af en afdeling i kølvandet på et mislykket Alzheimerslægemiddel.

Fremover bliver medarbejderstaben hos medicinalfirmaet Johnson & Johnson 130 hoveder mindre.

Selskabet har nemlig valgt at fyre mere end halvdelen af en afdeling i San Francisco, der arbejdede på Alzheimersfloppet bapineuzumab.

I fase 3 viste projektet - som var en del af et samarbejde med Pfizer - sig nemlig som en fiasko, hvilket ifølge en talskvinde fra Johnson & Johnson har fået selskabet til at iværksætte en fyringsrunde.

Gambling

Ifølge Pharmalot gamblede Johnson & Johnson og Pfizer med projektet, eftersom de satsede stort på produktet i fase 3 til trods for, at Bapineuzumab havde vist svaghedstegn helt tilbage i 2008.

Bapineuzumab blev oprindeligt udviklet af Elan og Wyeth, men Johnson & Johnson blev involveret, da firmaet overtog dele af Elan for tre år siden, hvor også Pfizer opkøbte Wyeth.

 Årets største medicinalflop

 Forfejlet Alzheimers medicin får en chance mere

 Lundbeck-CEO: Alzheimers-flop sætter fokus på os

 Alzheimers-middel skrottes efter nyt studieflop 

Mere fra MedWatch

Dansk Biotek skifter navn

Den danske brancheorganisation for biotekselskaber, Dansk Biotek, skifter navn til "Danish Bio - Dansk Biotek" for at imødekomme den stigende internationalisering af branchen, fortæller formand.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier