MedWatch

Årets største medicinalflop

Biotekekspert John Carroll fra FierceBiotech har kigget den lange liste af lægemiddelskandidater, som har fejlet i 2012, efter i sømmene, og giver her sit bud på de fem største flop.

Medicinudvikling er en svær størrelse. Når man tror, man langt om længe er ved vejs ende, dukker der nye uventede forhindringer op. Men sådan burde det ikke være, mener John Carroll fra FierceBiotech

Jo længere man kommer i sin pipeline, jo større burde mulighederne for succes blive. Efter fase-2 burde man have en god samling af data vedrørende effekt og sikkerhed for mennesker. I fase-3 satser man for alvor butikken, baseret på fornuftig videnskab og behovet for nye produkter.

Men nogle gange kan det være svært at se, hvor videnskaben stopper og ønsketænkningen begynder. Ønsket om at udvikle en behandling af Alzheimers, og dermed en sikker megablockbuster, har fået en del aktører til at tage enormt store chancer – og for de fleste er det gået galt. Det samme gælder for hepatitis C.

Faktisk ender en tredjedel af alle fase-3-forsøg med at floppe. John Carroll giver her sit bud på de 5 største kliniske flop i år:

• BMS-094 fra Bristol-Myers Squibb mod hepatitis C

• Bapineuzumab fra Pfizer, Johnson & Johnson mod Alzheimers

• Solanezumab fra Eli Lilly mod Alzheimers

• Kolesterolmedicinen Dalcetrapib fra Roche

• Anti-depressionsmidlet TC-5214 fra AstraZeneca

Læs hele analysen fra FierceBiotech her.

Prøv MedWatch gratis og uforpligtende i 40 dage, og modtag samtidig vores gratis nyhedsbrev to gange dagligt

 

Mere fra MedWatch

Sanofi vil kun købe Horizon kontant

Både Amgen, Johnson & Johnson og Sanofi bejler til et opkøb af amerikanske Horizon Therapeutics, der markedsfører øjenmidlet Tepezza, som er udviklet af Genmab.

MT Højgaard skal bygge for Novo Nordisk i Bagsværd

Byggekoncernen MT Højgaard får del i en milliardaftale med Novo Nordisk, der har planer om at udvide produktionsfaciliteterne i Bagsværd for milliarder. Højgaards del af byggesummen løber op i ca. 600 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier