MedWatch

Årets største medicinalflop

Biotekekspert John Carroll fra FierceBiotech har kigget den lange liste af lægemiddelskandidater, som har fejlet i 2012, efter i sømmene, og giver her sit bud på de fem største flop.

Medicinudvikling er en svær størrelse. Når man tror, man langt om længe er ved vejs ende, dukker der nye uventede forhindringer op. Men sådan burde det ikke være, mener John Carroll fra FierceBiotech

Jo længere man kommer i sin pipeline, jo større burde mulighederne for succes blive. Efter fase-2 burde man have en god samling af data vedrørende effekt og sikkerhed for mennesker. I fase-3 satser man for alvor butikken, baseret på fornuftig videnskab og behovet for nye produkter.

Men nogle gange kan det være svært at se, hvor videnskaben stopper og ønsketænkningen begynder. Ønsket om at udvikle en behandling af Alzheimers, og dermed en sikker megablockbuster, har fået en del aktører til at tage enormt store chancer – og for de fleste er det gået galt. Det samme gælder for hepatitis C.

Faktisk ender en tredjedel af alle fase-3-forsøg med at floppe. John Carroll giver her sit bud på de 5 største kliniske flop i år:

• BMS-094 fra Bristol-Myers Squibb mod hepatitis C

• Bapineuzumab fra Pfizer, Johnson & Johnson mod Alzheimers

• Solanezumab fra Eli Lilly mod Alzheimers

• Kolesterolmedicinen Dalcetrapib fra Roche

• Anti-depressionsmidlet TC-5214 fra AstraZeneca

Læs hele analysen fra FierceBiotech her.

Prøv MedWatch gratis og uforpligtende i 40 dage, og modtag samtidig vores gratis nyhedsbrev to gange dagligt

 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 21

Et udbrud af abekopper giver travlhed hos Bavarian Nordic, der har opjusteret forventningerne til året efter stort salg. Og så har to markante danskere forladt deres stillinger hos Pfizer og Ascendis. Gik du glip af noget?

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier