MedWatch

Lundbecks alkoholpille står over for stor eksamen

Vælger den magtfulde europæiske komité CHMP i denne uge at vende tommelfingrene opad for Lundbecks alkoholpille, vil aktien højst sandsynligt stige. 

Foto: Colourbox

Den kortsigtede, risikolystne investor får i denne uge mulighed for at gøre Lundbeck-aktien til købsobjekt. Medicinalselskabets alkoholpille Selincro står over for en afgørende anbefaling fra den indflydelsesrige europæiske komité The Committee for Medicinal Products for Human Use (CHMP).

"Hvis den anbefaler pillen, hvilket vi tror, vil ske, så er det et rigtig godt skridt på vejen for Lundbeck," siger Søren Løntoft Hansen, aktieanalytiker i Sydbank, til dagbladet Børsen.

Han mener, at aktien vil løfte sig 3-7 pct. med en positiv anbefaling.

Mulig ventetid

En anbefaling fra CHMP åbner dørene for en endelig godkendelse hos det europæiske lægemiddelagentur. Det er muligt, at anbefalingen allerede kommer i denne uge, men komitéen kan også skylde vurderingen til november.

Selincro er en pille til behandling af alkoholafhængige, men den adskiller sig markant fra andre alternativer på markedet. Pillen begrænser nemlig kun alkoholtrangen, så folk får mindre lyst til at drikke, men stadig har mulighed for at indtage alkoholen.

Lundbeck forventer selv et topsalg på 2,5 mia. kr om året, mens Søren Løntoft Hansen regner med 1,4 mia. kr.

 Lundbeck får større bid af alkoholpille 

 Potentiel Lundbeck-konkurrent på vej med alkoholmedicin 

 Lundbecks alkoholpille står over for regulatoriske udfordringer

 Lundbecks alkoholpille skærer to tredjedele af forbruget 

 Tæt på skæbnetime for Lundbecks alkoholpille 

 

Mere fra MedWatch

Eli Lilly får forlomme til fedmehåb hos FDA

Med en fast track status får medicinalselskabet Eli Lilly sænket behandlingstiden for sin registreringsansøgning hos FDA af lægemiddelhåbet Tirzepatid til omtrent seks måneder fra de normale ca. 10 måneder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier