MedWatch

S&P forudser Novo på global top 10 liste

MedWatch-indekset strutter af plusser på børsen i den forgangne uge. Det gælder også Novo Nordisk, men en super-positiv analyse fra S&P giver næring til troen på, at Lars Rebien kan have have ret, da han først på året sagde: "You ain´t seen nothing yet". Læs mere og se MedWatch-indeksets højdespringere og bundskrabere her.

"you ain´t seen nothing yet" | Foto: Niels Hougaard / Jyllands-Posten

Biotekkoncernen Veloxis, der har været i strid modvind på børsen i år og tabt cirka halvdelen af dets værdi, fik denne uge et lille come-back og blev ugens højdespringer på MedWatch-indekset.

Det skete med en stigning på 21,21 procent målt midt på dagen fredag den 5.oktober 2012 i forhold til samme tid sidste uge.

Baggrunden er en nyhed om, at firmaet har indgået en aftale om kommercialisering og distribution af hovedmidlet LCP-Tacro, i blandt andet Europa, Tyrkiet og SNG-landene. Aftalen er indgået med det italienske medicinalselskab Chiesi Farmaceutici, der fokuserer på produkter til respiratoriske sygdomme og sjældne sygdomme.

Chiesi skal betale up-front og milepælsbetalinger på op til 272 mio. kr. for rettighederne til at sælge LCP-Tacro, der er et middel, som skal sikre, at nyretransplanterede patienter ikke frastøder det nye organ.

Veloxis indgår aftale til kvart milliard kroner

Godt nyt fra Topotarget

Også biotekselskabet Topotarget kan notere en stor stigning på 16,09 procent. Det hænger sammen med, at selskabet denne uge kunne meddele, at Topotargets lægemiddelkandidat belinostat opfylder kriterierne for at fortsætte den kliniske udvikling mod behandlingen af bløddelssarkom, som er solide kræftsvulster i bindevævet. Det viser de foreløbige data fra et fase-2-studie med belinostat. Modsat Veloxis er Topotarget år-til-dato i plus, nemlig med godt fem procent.

Topotarget leverer nye positive data

Langt flere plusser

Overordnet set er 14 af de selskaber, som MedWatch følger tæt i indekset i plus i den forgangne uge, kun fire er i minus. Største fald kan Neurosearch endnu engang notere sig, denne uge med 16,25 procent. Baggrunden for Neurosearchs fald kan læses udførligt i forrige MedWatch-indeks, der også tegner billedet af udviklingen for biotekaktierne over en bred kam i år.

Flere kursraketter i dansk life science 2012

Novo Nordisk har i denne uge været i markant fokus i de fleste medier, måske allermest her på MedWatch, hvor vi har haft reporter Stefan Singh Kailay på pletten på den store diabetes-konference i Berlin. Her interviewede han bl.a. Novo Nordisks forskningsdirektør Mads Krogsgaard Thomsen.

Novo Nordisk-aktien, der er oppe med over 40 procent i år, steg i den forgangne uge med 2,76 procent. Trods de store stigninger kan der være med krudt i den kursraket, også på den længere bane.

Novo Nordisk på vej i top 10

Det fremgår bl.a. af en analyse fra det verdenskendte kreditvurderingbureau Standard & Poors, beskrevet på Marketwatch.com.

I artiklen hedder det, at Standard & Poor’s Ratings Services forudser nogle forestående profitable tider for de selskaber, der har stærke porteføljer inden for diabetes. Baggrunden er det stigende antal mennesker over hele verden, der får stillet en diabetes-diagnose. Trods hårde tider for lægemiddel-koncerner er det positivt set med forretningsbrillerne på, at det globale marked ventes at vokse fra 35 mia. dollars i dag til 58 mia. dollars i 2018.

I analysen skriver forfatterne, at giganter som Eli Lilly, Merck & Co. og Bristol-Myers Squibb Co. kan komme til at tjene på den udvikling.

Det firma, der topper listen, når det gælder fremtidig omsætningsvækst inden for diabetes, er imidlertid ikke blandt de største spillere i den globale medicinalindustri – endnu, hedder det:

”Vi forudser, at Danmark-baserede Novo Nordisk, der allerede er global markedsleder inden for diabetes-behandling, kan springe op på listen over top 10 over farmaceutiske selskaber, målt på omsætning,” siger Standard & Poor’s credit analyst Olaf Toelke ifølge pressemeddelelsen fra S&P.

Han tilføjer, at Novo Nordisk i 2011 havde en omsætning på over 8 mia. dollar.

”..men med de eksisterende blockbuster-lægemidler og nye i pipelinen, kan salget stige til omkring 20 mia. dollar i 2018,” skriver analytikeren fra S&P.

Kommer den udvikling til at finde sted, så er det nok ikke helt skævt, som topchef Lars Rebien udtrykte det for ikke så længe siden: ”Vi er holdt op med at spille dansk fodbold.”

”Vi er holdt med at spille dansk fodbold” 

..og så gav han jo også aktionærerne grund til at juble, da han konstaterede, at ”Novo Nordisks værdi kan fordobles til 940 mia. kr. på 10 år.”

Topchef: Novo Nordisks værdi kan fordobles til 940 mia. kr. på 10 år 

Eller som han så kækt sagde med et glimt i øjnene på pressemødet i februar i år efter regnskabsfremlæggelsen: “You ain’t seen nothing yet”

Novo-topchef: “You ain’t seen nothing yet” 

 

 

 

 

 

Mere fra MedWatch

Sanofi vil kun købe Horizon kontant

Både Amgen, Johnson & Johnson og Sanofi bejler til et opkøb af amerikanske Horizon Therapeutics, der markedsfører øjenmidlet Tepezza, som er udviklet af Genmab.

MT Højgaard skal bygge for Novo Nordisk i Bagsværd

Byggekoncernen MT Højgaard får del i en milliardaftale med Novo Nordisk, der har planer om at udvide produktionsfaciliteterne i Bagsværd for milliarder. Højgaards del af byggesummen løber op i ca. 600 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier