MedWatch

Derfor er Novo Nordisk bedst til kommunikation

Novo Nordisk scorer absolut højst i undersøgelse af danske firmaers evne inden for kommunikation. Kommunikationschef Mike Rulis fortæller her, hvad der former koncernens kommunikationsstrategi.

Foto: Novopen 5, Jyllands-Posten

Novo Nordisk er den danske virksomhed, som ifølge nordiske erhvervsjournalister håndterer kommunikationen bedst.

Insulinkoncernen indtager topplaceringen i analysefirmaet Aalunds ’PR Barometer 2012’, hvor 915 erhvervsjournalister er interviewet om sagen.

”Vi har det, der skal til for at score højt i undersøgelsen. Allervigtigst: Vi har en topledelse, der forstår værdien af god kommunikation, som prioriterer det i det daglige arbejde, og som selv er god til at kommunikere,” siger Mike Rulis, kommunikationschef i Novo Nordisk gennem de sidste 12 år, til Berlingske Business Magasin.

Deltager med direktionen

Han står både i spidsen af kommunikationsafdelingen og er direktionsassistent. Mike Rulis mener, at det er en kæmpe fordel, at han deltager i alle direktionsmøderne.

”Jeg får førstehåndsinformationer om alt, hvad der foregår, hvilket også betyder, at vi kan diskutere kommunikationsaspektet af de beslutninger, der bliver truffet, allerede på direktionsmøderne,” siger han til magasinet.

I dag råder Novo Nordisk over 25 kommunikationsmedarbejdere i Bagsværd, men derudover er der rundt om i verden andre 200 af slagsen.

Cykeltyverier i Bagsværd

Internt gør kommunikationsafdelingen, hvad den kan for at sikre, at virksomhedskulturen bliver solidt forankret i den hurtigvoksende koncern. Blandt andet forsøger afdelingen at begrænse informationen til medarbejderne. Det er væsentligt med nyheder om performance, kvalitet, forretningsetik mm., men også historierne om, hvilke orkestre der skal spille til sommerfesten, eller om cykeltyverier i Bagsværd er væsentlige.

"Ud fra et strategisk perspektiv er det uvigtigt, men det interesserer medarbejdere og er med til at skabe en familiefølelse. Vi skal have blandingen, men vi skal ikke belemre folk med for meget," siger han.

Mike Rulis fik job som journalist og redaktør for Novo Nordisks medarbejderblad Novo Posten i 1984. I dag er han 55 år gammel.

 

Life science-virksomheder på listen:

Firma                  Rang 2012       Rang 2011

Novo Nordisk            1                       2

Novozymes               3                      1 

Coloplast                   9                      4 

Lundbeck                 27                    19

Falck                        34                     29

 

 

 Novo Nordisk i top på global arbejdsplads-liste  

 Branchen forventer flere nye medarbejdere

 Nytænkende arbejdsmiljø til nyt Novo-domicil  

 

Mere fra MedWatch

Finansdirektør i ALK stopper

ALK’s finansdirektør, Søren Jelert, har valgt at fratræde sin stilling. Han ventes at forlade posten ved udgangen af maj næste år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier