MedWatch

Nytænkende arbejdsmiljø til nyt Novo-domicil

Novo Nordisk stiler efter et arbejdsmiljø i topklasse, når det nye hovedkvarter i Bagsværd står klar i 2013. De nye bygninger skal indrettes efter specifikke medarbejder-typer.

Foto: Jyllands-Posten

For at øge produktiviteten skal medarbejderne være tilfredse. Tilfredsheden vil Novo Nordisk sætte i højsædet ved at sikre et arbejdsmiljø i topniveau, når koncernens nye bygninger i Bagsværd skal designes og indrettes.

Kontorerne skal indrettes efter fire specifikke medarbejder-typer, som kendetegner profilerne på arbejdspladsen. Det gælder koncentrationsprofilen, samarbejdsprofilen, mobilprofilen og ankerprofilen.

”Bygninger skaber adfærd, og hvis medarbejderne er rigtigt placeret, betyder det højere arbejdsglæde og bedre mulighed for at være mere produktive,” forklarer Mette Hasle Rasmussen, der er projektleder på det nye hovedkvarter, til Ingeniøren.

Skrivebordet står tomt

De fire profiler er afdækket gennem et virksomhedsstudie, hvor man undersøgte brugen af kontormiljøet over en periode på to uger. I gennemsnit sidder en Novo Nordisk-medarbejder kun ved sit skrivebord halvdelen af arbejdstiden.

En piccoline og en afdelingschef er begge under kategorien ’mobilprofil’, mens nogle medarbejder har brug for stille kontorer for at kunne fordybe sig og koncentrere sig.

 Når Novo flytter, flytter adressen med 

 Novo Nordisk sender ansatte til Afrika

 Novo Nordisk: Nej til outsourcing af klinisk forskning 

 Nordea maner til besindelse omkring Tresiba-bekymringer 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier