MedWatch

Studie: Hver fjerde ældre vil leve med kræft om 30 år

Et engelsk studie viser, at antallet af ældre med kræft vil stige kraftigt de kommende år. Herhjemme går det samme vej, påpeger kræftforsker.

Foto: Colourbox

Antallet af ældre englændere, der har eller har haft en kræftdiagnose, vil vokse til det tredobbelte inden for de næste 30 år.

Det er konklusionen på en undersøgelse, som blandt andre den danske kræftforsker Henrik Møller fra Kings College London står bag.

I 2040 vil næsten hver fjerde englænder over 64 år have eller have haft kræft, forudser undersøgelsen. Til den britiske avis The Telegraph kalder den adm. direktør for Macmillan Cancer Support, en af de største engelske velgørenhedsorganisationer, tallene for en "tikkende bombe for samfundet".

Samme udvikling i Danmark

”Tallene er ikke overraskende, men en naturlig følge af, at vi lever længere. Samtidig er kræftpatienternes mulighed for at overleve sygdommen blevet bedre og bedre,” siger Henrik Møller til Berlingskes Nyhedsbureau.

Han mener, at der er al grund til at forvente, at vi vil se samme udvikling i Danmark. Det bekræfter Hans Henrik Storm fra Kræftens Bekæmpelse.

”Og i Danmark vil udviklingen sandsynligvis være endnu mere markant, fordi vi har været mere succesfulde end englænderne inden for kræftbehandling,” siger han til nyhedsbureauet.

Kræftmiddel kan måske være mandlig p-pille 

Forskere finder nøglefaktor til kemo-resistens

Bananfluer bruges i kampen mod kræft

Hvem vinder kampen mod kræft? 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier