MedWatch

Bananfluer bruges i kampen mod kræft

Forskere har ved hjælp af bananfluer fundet en hurtigere og omkostningsbesparende metode til at afdække genetiske ændringer, der spiller en rolle i udviklingen af kræft.

Foto: Manu Mohan / Stock.Xchng

Ved at studere bananfluer har forskere ved A STAR Institut for Molekylær- og cellebiologi (IMCB) med succes udviklet en hurtig og omkostningsbesparende måde at afdække genetiske ændringer, der har højere risiko for at forårsage kræft.

Med denne nye metode, vil forskerne nu være i stand til hurtigt at skelne en række genetiske ændringer, der er kausalt knyttet til kræft (dvs. "fører" mutationer) versus dem med begrænset indvirkning på udviklingen af kræft.

Denne forskning baner vejen for en mere målrettet behandling mod de forskellige kræftformer, baseret på de specifikke cancer-koblede mutationer i patienten. Disser studier, der blev offentliggjort i det ansete tidsskrift Genes & Development, kan hjælpe med at fremme udviklingen af skræddersyet medicin til kræftbehandling.

Den nye forskning af genomiske sekventering har skabt en enestående mængde af information om kompleksiteten af genetiske forandringer, der sker som kræft udvikler sig og fremskrider.

Deler gener

"Mange genetiske ændringer opstår i kræftceller og ændringer fortsætter med at akkumulere i løbet af progression af sygdommen til metastatisk cancer. Den aktuelle udfordring er at forstå, hvilken af de mange genetiske ændringer er vigtige drivkræfter for sygdomsprogression," siger Dr. Stephen Cohen, Principal Investigator på IMCB.

Trods væsentlige forskelle på mange områder, deler bananfluer og mennesker ligheder i to tredjedele af deres genomer. Det vil sige, at mange af de gener, der findes i mennesker, også er til stede i fluer.

Tilsvarende har de forskellige signalveje, der er involveret i tumordannelse, også en lang række lighedspunkter hos bananfluer og mennesker. Faktisk har tidligere undersøgelser vist, at omkring 75 pct. af kendte humane sygdomsgener har en genkendelig match i genomet hos bananfluer.

Læs hele artiklen fra News Medical  om den nye forskning med bananfluer her

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier