MedWatch

Kræftmiddel kan måske være mandlig p-pille

Forsøg med mus har vist, at et middel udviklet til kræftbehandling, i stedet kan anvendes som en mandlig p-pille.

Foto: Colourbox

Der kommer måske en tid, hvor det er manden, der kan tage en pille for at undgå at sex fører til graviditet. I hvert fald er forskere fra Harvard Medical School, Dana-Farber Cancer Institute og Baylor College of Medicine kommet et skridt nærmere den mandlige p-pille.

Forskerne opdagede ifølge Bloomberg, at når man gav mus et middel, kaldet JQ1, der oprindeligt var udviklet til behandling af kræft, reduceredes antallet og kvaliteten af musenes sæd, mens sædproduktionen vendte tilbage til normalen, når medicinindtaget ophørte. 

Forskningen, der er publiceret i tidsskriftet Cell, viste endvidere, at midlet ikke sænkede testosteronniveauet, forstyrrede parringen eller påvirkede afkommets sundhed.

Mere forskning nødvendig

Opdagelsen tyder således på, at en lignende medicin kan være det potentielle grundlag for den første mandlige p-pille.

"Disse resultater tyder på, at en reversibel, oral mandlig prævention kan være mulig. Vi vil gennemføre mere forskning for at se, om vi kan bygge videre på vores nuværende resultater, men JQ1 viser indledende potentiale som et lead-stof til mandlig prævention," udtaler James Bradner, den ledende forfatter på undersøgelsen og en assisterende professor ved Harvard Medical School.

Tidligere undersøgelser i mandlig prævention har fokuseret på en kombination af testosteron og progestin som en gel, plaster eller injektion til at sænke sædkvaliteten hos mænd, hvilket ville mindske risikoen for graviditet.

Det amerikanske marked for kvindelige p-piller var ifølge data fra IMS Health mere end 3,5 mia. i 2011, mens salget af kondomer i de 12 måneder op til den 10. juni 2012 udgjorde 430 mio. dollar.

Prøv MedWatch gratis og uforpligtende i 40 dage, og modtag samtidig vores gratis nyhedsbrev to gange dagligt.

 Ældre mænds brug af potensmidler stiger 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier