MedWatch

Bavarian skal bruge ny ordre inden januar

Topchef Anders Hedegaard fortæller, at selskabet må fyre hundredevis af medarbejdere, hvis ikke en ny ordre på koppevaccinen Imvamune kommer inden januar.

Foto: PR Bavarian

Hvis ikke Bavarian Nordic får en ny ordre på koppevaccinen Imvamune inden januar, må selskabet fyre hundredevis af medarbejdere. Det indrømmer selskabets administrerende direktør, Anders Hedegaard, over for Bloomberg News.

Bavarian har i forvejen modtaget én ordre på i alt 20 mio. doser Imvamune fra USA, og de amerikanske myndigheder har derudover en option på op til 60 mio. doser. Men Bavarian ventede i første omgang en ny ordre inden juni 2012, og ved nu reelt ikke, om der kommer flere.

Dramatisk

Konsekvenserne af et ordrestop ville være "dramatiske", erkender Anders Hedegaard over for Bloomberg News, og Bavarian Nordic har allerede haft sin første fyringsrunde på 21 medarbejdere i maj, skriver nyhedsbureauet.

Imvamune er en koppevaccine udviklet til patienter med hudsygdomme og svækket immunforsvar, da vaccinen har færre og mindre alvorlige bivirkninger end allerede kendte vacciner. Til gengæld er den dyrere og skal gives til patienter to gange med flere ugers mellemrum, hvilket tæller imod dens brugbarhed, udtaler D.A. Henderson, der rådgiver de amerikanske sundhedsmyndigheder omkring kopper, til Bloomberg News.

 Analytiker forventer nye Bavarian-ordrer omkring årsskiftet

 Analytikere: Salg af hele Bavarian Nordic mest sandsynligt

 Bavarian får ny amerikansk storaktionær

 Bavarian indgår ny aftale med USA's regering

 Hedegaard: En femdobling af potentialet 

Mere fra MedWatch

Novo Nordisk afsætter yderligere en milliard i fabriksbyggeri

Novo Nordisk udvider sidste års kæmpeinvestering på 17 mia. kr. med yderligere en mia. kr. til opførslen af endnu en fabrik i Kalundborg samt udvidelse af to nuværende produktionsanlæg. Omkring 420 nye stillinger ventes nu som samlet resultat.  

Evaxion sikrer sig mulighed for at rejse 100 mio dollar

Biotekselskabet Evaxion Biotech, der arbejder med udviklingen af vacciner og immunterapi baseret på kunstig intelligens, har sikret sig muligheden for at rejse 100 mio. dollar til finansieringen af selskabets drift i tider med uro på de finansielle markeder. Rettidig omhu, lyder det fra den adm. direktør.

CHMP vil fjerne 100 kopi-midler fra det europæiske marked

Efter svindel med kliniske forsøg hos den indiske CRO Synchron Research Service anbefaler lægemiddelkomiteen CHMP under det europæiske lægemiddelagentur at suspendere markedsføringstilladelser til omkring 100 generiske lægemidler på det europæiske marked.

Ny finansdirektør vil skabe forandring hos WSA

Høreapparatkoncernen WS Audiologys nye finansdirektør, Marianne Wiinholt, er den femte af slagsen siden fusionen i starten af 2019, og kun en måned inde i hendes ansættelse varsler hun store strukturelle ændringer. 

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier