MedWatch

Analytiker forventer nye Bavarian-ordrer omkring årsskiftet

Nye væsentlige vaccine-ordrer fra den amerikanske regering kan allerede komme i starten af 2013, vurderer Nordeas aktieanalytiker Michael Novod.

Foto: PR Bavarian

Nordeas aktieanalytiker Michael Novod ser meget positivt på Bavarian Nordics meddelelse onsdag om, at den amerikanske regering har udvidet potentialet for koppevacinen Imvamune, så den nu omfatter op til fem gange så mange potentielle patienter.

Flere ordrer fra USAs regering, som har bestilt 20 mio. doser og har en option på op til yderligere 60 mio. doser, kan være på vej omkring årsskiftet, vurderer analytikeren i en kommentar til Bloomberg News.

"Det er endnu et stærkt signal [...] Det lover godt for det langsigtede samarbejde mellem Bavarian Nordic og USAs regering, og nye væsentlige ordrer er sandsynlige i starten af 2013 - måske i slutningen af 2012," siger Michael Novod til Bloomberg News.

Stærkt køb

I forvejen anbefaler Michael Novod "stærkt køb" på Bavarian-aktien og sætter et kursmål på hele 126 kr. Til sammenligning koster en Bavarian-aktie 52,50 kr. på børsen onsdag ved middagstid efter en stigning på knap 6 pct. oven på nyheden.

Onsdag morgen kunne Bavarian berette, at USA nu har givet grønt lys til, at personer med atopisk dermatitis, en hudsygdom, og HIV-smittede med særligt svagt immunsystem, også kan modtage Imvamune. Det løfter potentialet til omtrent 66 mio. amerikanere, da også personer i de pågældende patienters husstand regnes med.

"Det er tæt på en femdobling af markedspotentialet for Imvamune, amerikanerne foretager her, og skulle de ønske at bruge det, er der tale om langt flere doser, end de i forvejen har bestilt hos os. Det er en meget vigtig milepæl," sagde Bavarian Nordics administrerende direktør, Anders Hedegaard, til Ritzau Finans oven på nyheden og bedyrede, at han forventer flere ordrer, omend intet konkret er på plads endnu.

 Hedegaard: En femdobling af potentialet

 USA udvider anvendelse af dansk vaccine

 Analytikere: Salg af hele Bavarian Nordic mest sandsynligt

 Hedegaard: ”Gul feber, hepatitis, you name it”

 Bavarian indgår ny aftale med USA's regering 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier