MedWatch

Bavarian får ny amerikansk storaktionær

Et amerikansk selskab ejer nu mere end 5 pct. af aktierne i Bavarian Nordic. Købet sker to dage, efter det danske biotekselskab kunne fortælle, at man har fået udvidet indikationen for et lægemiddel i USA.

Foto: PR Bavarian

Bavarian Nordic har fået en ny storaktionær i form af amerikanske Orbimed Advisors. Det meddeler Bavarian Nordic i en meddelelse.

Orbimed ejer 5,35 pct. af aktiekapitalen i Bavarian Nordic via sine 1.394.829 aktier, som er ejet indirekte, fremgår det.

Købet sker dagen, efter at de amerikanske myndigheder besluttede at udvide gruppen af borgere, der kan beskyttes med den danske virksomheds koppevaccine Imvamune i tilfælde af et koppeudbrud. Ifølge Bavarian Nordics adm. direktør, Anders Hedegaard, betyder det en femdobling af det økonomiske potentiale for vaccinen.

Læs mere her:

 Hedegaard: En femdobling af potentialet

 USA udvider anvendelse af dansk vaccine 

 Analytiker forventer nye Bavarian-ordrer omkring årsskiftet

Mere fra MedWatch

Direktør forlader svenske Lif

Anders Blanck, der siden 2011 har været adm. direktør i svenske Lif, har oplyst til bestyrelsen, at han ønsker at forlade posten.

Boston Scientific opkøber privatejet selskab

Amerikanske Boston Scientific har set sig lun på virksomheden Obsidio, der har udviklet en særlig teknologi til at lukke for blodtilførslen, og overtager ejerskabet i en handel uden oplyst pris.

Konservative tavse om modstand mod statsstøtte til Bavarian Nordic

Det Konservative Folkeparti stemte som eneste parti i Folketinget imod statsstøtten på op mod 800 mio. kr. til Bavarian Nordics udvikling af en covid-19-vaccine, men partiet ønsker ikke at kommentere, hvorfor de tog afstand fra det statslige samarbejde med virksomheden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier