MedWatch

Lundbeck-partners salg faldt til under en femtedel

Patentudløbet af Lexapro viste sine tydelige tegn i tirsdagens kvartalsregnskab fra Lundbecks amerikanske partner, Forest Labs.

Det amerikanske medicinalselskab solgte for 110,0 mio. dollar Lexapro i april, maj og juni. Det var dermed mindre end en femtedel af samme kvartal sidste år, hvor salget løb op i 585,7 mio. dollar.

Lexapro, som Forest Labs sælger under licens fra Lundbeck, og som det danske selskab modtager royaltyindtægter på, gik af patent i marts i år og er derfor under stærkt salgspres fra kopiprodukter.

For hele regnskabsåret ser Forest et salg af Lexapro på 215 mio. dollar. Salget af Alzheimer-midlet Namenda steg til 368,4 mio. dollar i kvartalet svarende til 15,2 pct. mere end i samme periode året før.

Forest Labs har salgsrettighederne til Namenda i USA, mens Lundbeck har rettighederne til produktet i Europa, Canada, Australien og Sydafrika, hvor det markedsføres under navnet Ebixa.

 Analytiker: Tre pipelinemidler svarer til nuværende Lundbeck-omsætning 

 Lundbecks Lexapro-salg faldt til under en femtedel

 Lundbeck-partner nedjusterer 

 Sydbank ser ingen stor Lundbeck-effekt af nedjustering 

Mere fra MedWatch

Eli Lilly får forlomme til fedmehåb hos FDA

Med en fast track status får medicinalselskabet Eli Lilly sænket behandlingstiden for sin registreringsansøgning hos FDA af lægemiddelhåbet Tirzepatid til omtrent seks måneder fra de normale ca. 10 måneder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier