Analytiker: Tre pipelinemidler svarer til nuværende Lundbeck-omsætning

Ifølge Sydbanks analytiker Søren Løntoft Hansen har tre af Lundbecks pipelinemidler et samlet topsalgspotentiale, der svarer til selskabets nuværende omsætning.
Foto: PR/Lundbeck
Foto: PR/Lundbeck

Lundbeck har tre potentielle guldæg i pipelinen. Det er i hvert fald vurderingen fra Søren Løntoft Hansen.

Analytikeren fra Sydbank vurderer, at værdierne i selskabets pipeline langt fra er afspejlet i aktiekursen, og at det samlede salgspotentiale for tre af midlerne i pipelinen svarer til selskabets nuværende omsætning.

De tre pipelinemidler er henholdsvis Selincro, Aripiprazol depotformulering og Lu AA21004, hvis samlede topsalgspotentiale ifølge analytikeren vurderes til at være 14,1 mia. kr.

Selincro, der er en lægemiddelkandidat mod alkoholafhængighed vurderes til at have et europæisk potentiale på 1,4 mia. kr. Her har selskabet dog en udfordring, mener analytikeren.

Salgsstyrke en udfordring

"Selskabets salgsstyrke er hovedsagligt henvendt mod specialister/psykiatere. Selincro vil hovedsagligt blive ordineret af en praktiserende læge, og Lundbecks eksisterende salgsstyrke er efter vores vurdering ikke stor nok til at kunne nå ud til de praktiserende læger. Vi vurderer på den baggrund, at Selincro som en kommerciel succes vil kræve en partner på visse europæiske markeder."

Aripiprazol depotformulering, der er et middel til behandling af skizofreni, vurderes til at have et topsalgspotentiale på 4,7 mia. kr.

Depotformuleringernes andel af det samlede marked vil ifølge analytikeren vokse fra de nuværende ca. 8 pct. til ca. 15 pct. de kommende år, hvor aripiprazol vil kunne opnå en markedsandel for depotformuleringer til behandling af skizofreni på 20-25 pct.

Ét middel, 8 mia.

"Baseret på Lundbecks andel af salget estimerer vi et topsalgspotentiale for aripiprazol depotformulering i Europa og USA på hen-holdsvis 2,6 mia. kr. og lidt over 1 mia. kr. Hertil kommer det stigende fokus på CNS-sygdomme på ’nye markeder’, som efter vores beregning indeholder et yderligere potentiale for aripiprazol depotformulering på 1,1 mia. kr."

Endelig er der Lundbecks antidepressiv-middel Lu AA21004. Lundbeck har selv angivet et topsalgspotentiale for Lu AA21004 på 5-10 mia. kr.

"Vi estimerer selv et topsalgspotentiale på 8 mia. kr., hvilket i vid udstrækning tager udgangspunkt i, hvad Lexapro/Cipralex har solgt for," skriver analytikeren.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også