MedWatch

Sydbank ser ingen stor Lundbeck-effekt af nedjustering

Det får ikke store konsekvenser for Lundbeck, at selskabets amerikanske partner har nedjusteret forventningerne, forudser Sydbank.

Foto: PR lundbeck

Det får formentlig ikke den store betydning for Lundbeck, at den amerikanske samarbejdspartner Forest Labs mandag har nedtonet forventninger til salget af det danske selskabs antidepressive middel Lexapro i USA oven på patentudløbet i marts i år. Det vurderer aktieanalytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen.

Læs også: Lundbeck-partner nedjusterer

"Det bekræfter, at man lynhurtigt mister salg til generiske produkter og taber markedsandele, når sådan nogle kemiske lægemidler går af patent. I dette tilfælde har udviklingen været lidt kraftigere, end Forest havde regnet med," siger Søren Løntoft Hansen, der imidlertid advarer mod at overfortolke meldingen.

"Når det er sagt, har Lundbeck formentlig allerede leveret meget af det (Lexapro, red) til Forests lagre. Derfor rammer det formentlig ikke Lundbeck ret hårdt, vurderer Søren Løntoft Hansen, der af samme årsag ikke venter nogen ændringer i Lundbecks estimat for salget af Lexapro til USA på 500-700 mio. kr. i 2012.

Forest regner nu med, at selskabets salg af Lexapro lander på 215 mio. dollar for regnskabsåret 2012/13, der udløber med udgangen af marts 2013, hvor der tidligere var tale om en forventning på 250 mio. dollar.

Lundbeck holder fast

Lundbeck selv fastholder da også forventningerne til salget af Lexapro.

"Vi holder fast i de her 500-700 mio. kr. (for regnskabsåret 2012, red.), om end det måske bliver sværere at nå toppen af dette spænd," siger Mads Kronborg, pressechef i Lundbeck, til Ritzau Finans.

 Fremstød til Lundbeck i kapløb om Alzheimers-vaccine

 Medicinalfirma bedste investering i maj

 Dr.med.: Vær varsom med lykkepiller 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 47

I denne uge kom der en endelig afklaring angående Kåre Schultz’ fremtid i det israelske medicinalselskab Teva, og så annoncerede Novo Nordisk også en udvidelse af faciliteterne i Bagsværd for 5,4 mia. kr. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier