MedWatch

Medicinalfirma bedste investering i maj

Ét medicinalfirma klarede sig bedst af alle aktierne i C20-indekset i maj med en stigning på mere end 12 pct.

Lundbeck-aktionærerne har haft en god måned. I hvert fald steg aktien med lidt mere end 12 pct. i maj måned til kurs 124,50.

Dermed blev aktien også den aktie i C20-indekset, der er stegt mest.

Ifølge aktieanalytiker i Spar Nord Mikkel Duus-Hansen er årsågen til stigningen, at selskabet tidligere på måneden udsendte positive resultater fra fase III-studier med koncernens nye antidepressive middel, Lu AA21004.

Positive data

"Lundbecks aktiekurs har været begunstiget af positive data på et nyt antidepressivt middel. Faktisk har aktien rejst sig med tæt ved 20 pct, siden nyheden blev kendt for investorerne 14. maj," siger analytikeren, der har gennemgået C20 for Ritzau.

Høreapparatsfabrikanten GN Store Nord klarede sig næsten lige så godt på børsen med en stigning på mere end 12 procent. Og det overrasker Mikkel Duus­ Hansen en smule.

"GN Store Nord kom med et solidt regnskab, men at den skal stige så meget overrasker mig lidt. Stigningen kan dog skyldes, at mange analytikere har fået et mere positivt syn på aktien efter regnskabet," forklarer Mikkel Duus-Hansen til Ritzau.

 Nyt Lundbeck-middel nærmer sig markedet

 Lundbeck-aktien kan stige på kort sigt 

Mere fra MedWatch

Finansdirektør i ALK stopper

ALK’s finansdirektør, Søren Jelert, har valgt at fratræde sin stilling. Han ventes at forlade posten ved udgangen af maj næste år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier