MedWatch

Sygehusvæsen i udvidet industrisamarbejde

En sammenslutning af 37 hospitaler indgår samarbejdsaftale med en biotekpark for at øge udviklingen af iværksætterfirmaer inden for sundhedsområdet.

Foto: Politiken/POLFOTO

Der skal sættes fart på igangsætningen og den videnskabelige udvikling af iværksættervirksomheder inden for life sciences i Paris.

Det er i hvert fald målet med en samarbejdsaftale mellem den parisiske hospitalsgruppe AP-HP og forskerparken Biocitech, som blev underskrevet på en tech transfer-konference i den franske hovedstad.

Medarbejdere eller andre personer tilknyttet de 37 hospitaler under AP-HP vil være i stand til at bruge lokaler på Biocitech, der liggernær det centrale Paris, på favorable vilkår, mens forskerparkens lejere vil få særlig adgang til teknologiske innovationer med oprindelse i AP-HP.

Største kliniske forsøgscenter i Europa

Aftalen vil dække områder som teknologioverførsel, fælles udvikling og klinisk udvikling.

"Denne aftale vil være til gavn for vores lejere, da det skaber en sammenhæng med førende forskning på AP-HP og giver dem adgang til det største kliniske forsøgscenter i Europa," udtaler Jean-Francois Boussard, formand for Biocitech, i en pressemeddelelse og uddyber:

"Vi ser frem til at byde de første iværksættere fra AP-HP velkommen og forsyne dem med vores fælles state-of-the-art tjenesteydelser og den campus-effekt, der er skabt af vores 27 lejere, som arbejder ved siden af hinanden med deres komplementære og synergetiske aktiviteter."

 Skærpet fransk fokus på effektiviseringer kan udnyttes af danske firmaer

 Det franske sundhedssystem et af verdens bedste

 Ekspansionslystne Alk satser tre-cifret millionbeløb i Frankrig

 ALK-rival er tættere på en lancering i Frankrig 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 47

I denne uge kom der en endelig afklaring angående Kåre Schultz’ fremtid i det israelske medicinalselskab Teva, og så annoncerede Novo Nordisk også en udvidelse af faciliteterne i Bagsværd for 5,4 mia. kr. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier