MedWatch

Ny fransk strategi for "det digitale hospital"

Skærpet fransk fokus på effektiviseringer i sundhedssystemet kan udnyttes af danske firmaer.

Foto: PR Foto

Den franske sundhedssektor står over for uundgåelige reformer, og direktørerne på de franske hospitaler har via en ny lovgivning fået langt større ansvar for hospitalets drift og resultat. Derfor er der i højere grad end tidligere fokus på især sundheds-it, men også andre produktløsninger, der kan effektivisere sundhedssektoren. Her kan danske virksomheder bruge deres erfaringer på hjemmefronten.

Det skriver Annette Bertelsen Arbes, eksportrådgiver på ambassaden i Paris, i sin klumme her på MedWatch. Hun fremhæver blandt andet, at det franske sundhedsministerium netop har iværksat en national strategi - og investeringsplan - inden for området med planen ”Det digitale hospital 2012-2016”:

"Historisk har Frankrig altid været et vigtigt eksportmarked for dansk sundhedsteknologi, og alle store danske farmaceutiske og medico-virksomheder er etableret på markedet enten i kraft af datterselskaber eller via distributører."

Denne investering i fransk økonomi og beskæftigelse bliver bemærket fra myndighedernes side og er med til at give Danmark et positivt image. Tiden er nu kommet, hvor Danmark kan bidrage positivt til udviklingen i Frankrig inden for et nyt område, denne gang i kraft af de erfaringer, som de restruktureringer, den danske sundhedssektor allerede har været igennem, har givet os."Læs klummen her

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier