MedWatch

Bank: Lundbecks omstruktureringer vil give pote i 2013

Handelsbanken snitter et stykke af kursmålet for Lundbeck-aktien, men roser fortsat aktien med en købsanbefaling og nogle større 2013-forventninger.

Foto: THOMAS C. K. PRISKORN

Lundbeck får sænket kursmålet på aktien af Handelsbanken efter sidste uges nyhed om planlagte omstruktureringer i medicinalselskabet. Anbefalingen på aktien er dog uændret "køb".

Lundbeck vil fjerne cirka 600 stillinger på europæisk plan til 1200 personer. Den kraftige reduktion i medarbejderstaben understreger ifølge banken det hårde europæiske marked, som Lundbeck opererer i.

"På trods af at omkostningsreduktionerne er positive for Lundbecks lønsomhed, sænker vi kursmålet til 140 kr. fra 147 kr., da vi venter, at de kommende par kvartaler vil være svage som følge af de udfordrende europæiske markeder. Modsat fastholder vi vores positive syn på aktien med en købsanbefaling," skriver Handelsbanken i en kommentar.

Handelsbanken vurderer, at omkostningerne til organisationsændringerne samlet set vil beløbe sig til 336 mio. kr. for 2012. Lundbeck har selv meldt ud, at manøvren kan give engangsomkostninger op til 500 mio. kr. I 2013 venter Handelsbanken, at omorganiseringen vil det give en reduktion i personaleomkostningerne på 166 mio. kr.

Derfor sænker Handelsbanken sine forventninger indtjeningsforventninger (EPS) med 12 pct. i 2012, mens de hæver indtjeningsforventningerne til 2013 med 11 pct.

Lundbeck fastholder forventningerne til EBIT og EBITDA i 2012 - dog eksklusive de endnu usikre engangsomkostninger. EBITDA-forventningen ligger på mellem 3-3,5 mia. kr. og EBIT ventes at lande på mellem 2 og 2,5 mia. kr.

Lundbeck ruster sig til Kina-eventyr 

Lundbeck-direktør: Fokus væk fra de praktiserende læger 

Sydbank: Omstrukturering giver god mening

Lundbeck-aktionærer løfter på skuldrene af restrukturering 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier